Yaşadığımız ülkede bile daha önce gitmediğimiz bir şehre ilk defa yolculuk ettiğimizde yer-yön bulmakta zorluk çekebiliyoruz. Hal böyleyken, dilini çok iyi bilmediğimiz yabancı bir ülkede, gideceğimiz noktaya ulaşmak hem daha yorucu hem de daha zaman alıcı olabiliyor. Yurt dışı seyahatlerdeki alışma sürecini kolaylaştırmak için çeşitli mobil seyahat uygulamaları kullanabilir ve gittiğiniz yerde çok daha keyifli zaman geçirebilirsiniz.
Listemize aldığımız mobil seyahat uygulamaları, adeta birer seyahat asistanı gibi hareket ediyor ve size geziniz boyunca ihtiyaç duyduğunuz değişik konularda pratik çözümler sunuyor. Yerel zaman dilimini veya ölçü birimlerini çeviren, bunun yanı sıra mekan tavsiyeleri sunan ve hatta arkadaş bulmanıza olanak sağlayan bu uygulamalar, seyahatiniz esnasında en yakın dostlarınızdan biri olmaya aday.
Seyahatiniz öncesindeki hazırlık sürecinde yardımcınız olacak uygulamalar için ise buraya tıklayabilirsiniz.
İşte yurt dışı seyahatleriniz sırasında elinizden bırakmak istemeyeceğiniz 10 kullanışlı mobil uygulama:
Citymapper; toplu taşıma araçlarının anlık çalışma saatleri, navigasyon, bilet ücreti hesaplama, konum paylaşımı, eş zamanlı güncellenen haritalar gibi yer-yön bulmada yardımcı birçok özelliğe sahip. Bu uygulamanın Londra, Paris, Amsterdam, Barselona, Roma, Milano ve New York gibi 40 popüler şehirle birlikte İstanbul için de kullanılabilen versiyonu mevcut.
Uygulamayı Android için buraya, iOS için buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
En yaygın bilinen çeviri uygulamalarından Google Translate, çevrimiçi 103 ve çevrimdışı 59 dil desteğine sahip. Kamera aracılığıyla 38 dilde metni anında çevirebilen bu uygulama, dilini bilmediğiniz bir ülkede adeta sağ kolunuz olma potansiyeli taşıyor.
Uygulamayı Android için buraya, iOS için buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
Time Zone Converter, farklı zaman dilimlerine ait ülkeler arasında seyahat edenler için oldukça ideal bir uygulama. Biyolojik saatin ülke saatine uyum sağlayamamasından kaynaklanan yorgunluğu (jet lag) aşmayı kolaylaştırmasının yanı sıra belirli saatlerde almanız gereken ilaçları planlamaya da yardımcı olabiliyor.
4. Birim Çevir
1500’den fazla uluslararası mesafe, ağırlık, hacim, ayakkabı, sıcaklık gibi ölçülerin birimlerini çevirebilen bu uygulamayla, farklı ölçü sistemleri kullanılan ülkelerdeki birimlerin kendi kullandığınız birimlerdeki karşılığını rahatlıkla hesaplayabilirsiniz.
Uygulamayı Android için buraya, iOS için buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
Gezilerini tek bir uygulama üzerinden organize etmek isteyenlerin seveceği bir uygulama olan Google Trips; rezervasyon bilgileri, yapılacaklar listesi ve aktivite önerileriyle seyahat planlamayı çok daha verimli bir hale getiriyor.
6. TripAdvisor
En çok kullanılan gezi uygulamalarından biri olan TripAdvisor, 500 milyonu aşkın kullanıcı yorumu ve görüşü içeriyor. Gittiğiniz her yerde damak zevkinize uygun restoranlar keşfetmenizi sağlayan bu uygulama, otel rezervasyonu ve uçak bileti ücretlerini karşılaştırma imkanı da sunuyor. Ayrıca seyahat esnasındaki sorularınıza uygulamanın forumu içerisinde yanıt bulabilirsiniz.
Uygulamayı Android için buraya, iOS için buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
165 ülke hakkında gezilecek yer önerileri bulabileceğiniz bu uygulama, kullanıcıların kendi deneyimlerinden oluşan bir seyahat rehberi işlevi görüyor. 19 dilde 100 binden fazla cümle kalıbı içeren Lonely Planet, bulunduğunuz şehrin fazla bilinmeyen, ama görülmesi gereken taraflarını keşfetmek için birebir.
Uygulamayı Android için buraya, iOS için buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
Özel araç paylaşım uygulaması Uber, 500’den fazla şehirde toplu taşımaya da konforlu bir alternatif oluşturuyor. Uygulamanın haritası üzerinden bulunduğunuz konuma en yakın aracı seçerek ödemenizi kredi kartıyla yapabilirsiniz. Üstelik yolculuğunuz bittiğinde sürücüye puan vererek diğer kullanıcıların tercihlerinde de etkili olabilirsiniz.
Uygulamayı Android için buraya, iOS için buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
Tinder, sanılanın aksine sadece bir flört uygulamasından ibaret değil. Yalnız seyahat ediyorsanız ve gittiğiniz yerde kimseyi tanımıyorsanız, Tinder sayesinde birçok arkadaş edinebilirsiniz. Bulunduğunuz şehirde yaşayan kişiler eşliğinde gezerek, daha eğlenceli bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.
Uygulamayı Android için buraya, iOS için buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
Bu uygulama yurt dışındaki hücresel internet kullanım hakkınızın bitmesi ihtimalinde kurtarıcınız olabilir. Wifi Finder, yakınınızdaki erişime açık kablosuz internet noktalarını bulup haritada göstererek acil durumlarda imdadınıza koşacak.
Android uygulamasını Play Store üzerinde indirebilirsiniz.
Peki siz yurt dışı seyahatlerinizde hangi uygulamaları kullanıyorsunuz? Listemizdeki mobil seyahat uygulamaları içinden daha önce kullandıklarınız oldu mu? Gerçekten işe yarıyorlar mı? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bize iletebilirsiniz.