Google Play Store geçtiğimiz günlerde 2018’in En İyi Uygulamaları listesini yayınladı. Hem kendi seçtiği uygulamaları hem de halkın oyladığı uygulamaları derleyen Google, farklı listeler de oluşturdu. Hep birlikte inceleyelim.
2018’in En İyi Uygulamaları – En İyi Uygulama: Drops
Google Play Store 2018’in En İyi Uygulamaları listesinde En İyi Uygulama kategorisine Drops uygulamasını layık gördü. Bizim de Yabancı Dil Öğrenme Uygulamaları – En İyiler listemize aldığımız Drops, bahsettiğim gibi bir yabancı dil öğrenme uygulaması aynı zamanda Editörün Seçimi.
Drops ile kelime öğrenmenin, alışılmış, sıkıcı ezberciliğin yerine, oyunlarla dil öğrenebiliyorsunuz. 33 farklı dil öğrenebildiğiniz Drops faydalı kelimeler, minimalist illüstrasyonlar ve hızlı mikro oyunlar aracılığıyla hafızanıza giriyor.
Google Play Store bu uygulama hakkında “Akıllıca düşünülmüş, güzelce tasarlanmış ve son derece kullanışlı olan bu uygulama, bu yıl aklımızı başımızdan aldı.” dedi ve 2018’in En İyi Uygulaması seçti. Uygulamayı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
Halkın Favori Uygulaması: Spotify
Google geçtiğimiz günlerde oylanması için bir liste yayınlamıştı. Adım Sayar, Quik, TikTok, No.Draw, Meditasyon, Nabız, Bundle, Hadi, Canva, Let go ve Faladdin gibi uygulamalarla yarışan Spotify, halkın favori uygulaması seçildi.
Spotify Google Play Store’da 100.000.000+ indirme sayısına sahip en popüler müzik uygulaması. Spotify ile dilediğiniz şarkıyı dinleyebilir, listeler oluşturup bunları paylaşabilirsiniz. Dilerseniz de Premium sahibi olup ek özelliklere erişebilirsiniz de.
Spotify; TikTok, Faladdin, Hadi ve Let go gibi uygulamaların arasından sıyrılmayı iyi başarmış doğrusu. Uygulamayı aşağıdaki linkten edinebilirsiniz.
Halkın Favori Oyunu: PUBG
PUBG, 2018’e damgasını vurdu. PUBG de 100.000.000+ indirme sayısına sahip, Editörün Seçimi olan ve oldukça sevilen bir Battle Royale. PUBG’nin bu adaylıkta güçlü rakipleri vardı. Candy Crush, Clash Royale, Asphalt 9, FIFA ve The Sims gibi milyonların oynadığı oyunlarla kapıştı ama sevenleri PUBG Mobile’ı yalnız bırakmadı.
PUBG, 100 kişi ile bir adaya atladığınız ve atladığınız yerden mühimmat toplayarak hayatta kalan tek adam olmaya çalıştığınız bir oyun, oynamak isterseniz aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
En Eğlenceli Uygulamalar
Google bu kategori için bir liste hazırlamış ve “Bu uygulamalar “zaman öldürmek” için değil, aksine zamanı en iyi şekilde değerlendirmek için. Sizi güldürecek, yaratıcı yanınızı ortaya çıkaracak ya da yolda güzel vakit geçirmenizi sağlayacak.” demiş. Bakalım neler varmış
1 – VIMAGE
VIMAGE, fotoğraflarınıza hareketli efektler ve öğeler ekleyebilmenizi ve onları canlı sanat parçalarına dönüştürmenizi sağlayan bir sinemagraf oluşturma uygulaması.
1.000.000+ kez indirilmiş uygulama sayesinde çektiğiniz fotoğraftaki kahveyi, dumanı tüten bir kahveye dönüştürmek için ya da gördüğünüz manzaraya, uçan bir kuşu eklemek için bu “sinemagraf” oluşturucuyu kullanabilirsiniz. Fotoğraflarınıza canlı öğeler entegre edebileceğiniz uygulamayı aşağıdaki linkten indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.
2 – No.Draw
Sayılarla boyama, bu yılın en büyük uygulama trendlerinden biriydi ve No.Draw benzer uygulamalar arasından farklı olanı. Hayvanat bahçesindeki hayvanlar, yemek, bilim gibi farklı temaların yer aldığı bir resim kitaplığından bir resim seçerek ya da kendi resminizi seçerek piksel olarak boyayabiliyorsunuz.
Hemen denemek için aşağıdaki linkten 10.000.000 kez indirilmiş No.Draw’ı indirebilirsiniz.
3 – TikTok
TikTok, eski adıyla Musical.ly sürekli karşımıza çıkan çer ve çöp videolardan ibaret. Şahsen nefret etmemle birlikte 100.000.000 kez indirilecek kadar sevilmesini anlayamamaktayım. Dolayısıyla fazla söze gerek duymuyorum. 3. sıraya gelmeyi başarmış.
İndirmek istememenizi umarak aşağıya linki bırakıyorum 🙂
4 – Drum Pads
Drum Pads listede 4. sıraya yerleşmiş. 5.000.000 gibi yüksek bir indirme sayısı olan Drum Pads ritimler yaratabildiğiniz, ses paketleriyle çeşitli efektler uygulayıp düzenleyebildiğiniz bir uygulama. Dilerseniz müziğinizi SoundCloud veya YouTube’da ya da istediğiniz herhangi bir yerde paylaşabiliyorsunuz.
Dilerseniz aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
5 – IGTV
IGTV hepimizin bildiği gibi Instagram’ın yeni özelliği fakat IGTV kendi başına da bir uygulama. Dilerseniz sadece 1.000.000+ indirmeye sahip IGTV’yi indirip videolar izlemeye devam edebilirsiniz.
Arkadaşlarınızı ve takip ettiğiniz içerik üreticileri uzun, dikey biçimli tam ekran videolarda izleyebilirsiniz. Normal kullanıcılar en fazla 10 dakikalık videolar yayınlayabiliyorken bu süre içerik üreticiler için bir saate çıkıyor. İndirmek isterseniz aşağıdaki linke tıklamanız yeterli.
En İyi Gizli Cevherler
Google, 2018’in En İyi Uygulamaları listesinde çoğu kişinin bilmediği ama çok işe yarayan uygulamaları da derlemiş ve “Bu uygulamaların sessiz sedasız oluşan bir hayran kitlesi var. Aralarında yeni çıkıp muazzam başarıya ulaşmanın eşiğinde olanlar, kült uygulamalar veya henüz keşfedilmemiş yeni konular var.” demiş. Bakalım öyle mi?
1 – Unfold
Unfold, hikayenizi fotoğraflarınızdan kolaj yaparak anlatabildiğiniz bir uygulama. 5.000.000+ indirme sayısına sahip, çok da gizli değil demek ki 🙂 Minimal stillerde fontlar ve kolajlar hazırlayabildiğiniz Unfold, Google’ın Gizli cevherler listesinde ilk sıraya oturdu.
2 – Just a Line
Just a Line, artırılmış gerçeklikte çizimler yapmanıza ve daha sonra kısa bir video ile yaratıcılığınızı paylaşmanıza olanak veren bir artırılmış gerçeklik uygulaması.
Uygulama sadece 100.000+ indirme sayısına sahip. Bu ilginç uygulamayla çevrenizi kullanıp çizimler yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken kendi başınıza veya arkadaşınızla birlikte çevrenizi beyaz bir çizgiyle çizmek. Daha sonra artırılmış gerçeklik ile oluşturduğunuz eserlerinizi kısa bir video olarak kaydedip paylaşabilirsiniz. Hemen indirip eğlenceli bir şeyler denemeniz için linkini bırakıyorum yine.
3 – CamToPlan
CamToPlan ile mesafeleri, yüzeyleri ölçebilir ve planlarınızı birkaç saniyede çizebilirsiniz. Yatay olarak ve dikey olarak çizdiğiniz dosyalarınızı PNG veya DXF olarak dışa aktarabiliyorsunuz.
Uygulama 100.000+ gibi ufak bir indirme sayısına sahip ve şu an Google Play Store’da 184,99 TL gözüküyor. iPhone’lara bir güncellemeyle gelen bu özelliğe kim, neden 185 TL verir tartışılır tabii.
CamToPlan arttırılmış gerçekliği kullanarak, bir ölçü bandıyla, ekranınızda 3D olarak, gerçekmiş gibi hiçbir çaba harcamadan cihazınızdaki kameradan ölçüm yapmanızı sağlıyor.
Süpürgeliklerin, duvarların uzunluğu, halı, mobilya boyutları… Ölçümleri belirlemek bir mezuradansa, lazerli uzaktan gösterge veya cetvel ile tabii ki çok daha basit. Mimarlar, dekoratörler ve evinde tamirat işleri yapanlar için vazgeçilmez olduğu kesin ve Google’da bunu atlamamış ve 3. sıraya yerleştirmiş. Hemen indirip kullanmaya başlayabilirsiniz tabii ücretini ödeyerek 🙂
4 – Filmr
Filmr, bir artırılmış gerçeklik fotoğrafları ve video düzenleyicisi. Video ve fotoğraflarınızı seçebilir, kesebilir ve yeniden düzenleyebilirsiniz. Yeni başlayanlar için bile uygun olan Filmr, çok sayıda araç ile video klipler oluşturmanıza yardımcı oluyor.
Diğer uygulamalar gibi 100.000+ indirme sayısı olan Filmr’ın içinde bulunan 20 milyondan fazla müzikten size en uygun olanını seçebilir, ağır çekim ekleyebilir ve paylaşabilirsiniz.
Videoları sosyal ağlar için uygun olan 15 saniyelik kliplere ayırma seçeneği de var. Instagram videoları, hikayeleri ve TikTok videoları oluşturmak isteyenler için Filmr iyi bir seçim. İndirip kullanmak için aşağıdaki linke tıklamanız yeterli.
5 – Bikoshu
Bikoshu, bir online alışveriş uygulaması. Sadece 10.000+ indirmeye sahip, çok tanınmayan bir uygulama. Diğer online sipariş sitelerinden en büyük farkı; her türlü günlük tüketim ihtiyacını tek bir platform üzerinden sipariş verebileceğiniz bir uygulama olması.
Uygulamanın beğenilen özelliklerinden birisi de Alman usulü ödemenize olanak sunması. Hemen sipariş verebilmeniz için link aşağıda.
En İyi Kişisel Gelişim Uygulamaları
Google, 2018’in En İyi Uygulamaları listesine bir alt liste olarak En İyi Kişisel Gelişim Uygulamaları’nı da sıralamış ve eklemiş “Kişisel gelişim söz konusu olduğunda mesele varılan yer değil, yolculuğun kendisidir. İster fit olmak ister odaklanmak ya da yeni bir dil öğrenmek isteyin, bu uygulamalar yolculuk boyunca size ilham vererek hedefinize ulaşmanıza yardımcı olabilir.” Bakalım bizlere ilham verecek olan uygulamalar hangileriymiş, tanıyalım.
1 – Mimo
500.000+ indirme sayısına sahip ve aynı zamanda Editörün Seçimi olan Mimo, renkli bir arayüz ile kodlama öğrenmenize yardımcı oluyor. Sadece işlemleri ezberlemenize değil kavramları anlamanıza da yardımcı olacak bilgiler açıklanıyor.
Mimo ile Python, Kotlin, Swift, HTML, CSS, JavaScript, SQL, PHP, Java, C#, C++, Ruby, Git, komut satırı ve daha fazlasını öğrenebiliyorsunuz. Hemen indirip öğrenmek için aşağıya tık 🙂
2 – Drops
2018’in En İyi Uygulamaları listesinin sahibi Google Play Store’un, En İyi Uygulama olarak seçtiği Drops’tan yukarıda zaten bahsetmiştik. Yine aynı şekilde Yabancı Dil Öğrenme Uygulamaları: En İyiler listemizde de genişçe bahsettik.
Yine de indirebilmeniz için linki buraya bırakıyorum 🙂
3 – Ev Egzersizleri
Editörün seçimi ve 50.000.000+ uçuk indirme sayısı olan Ev Egzersizleri uygulaması ekipman gerektirmeyen, evinizde yapabileceğiniz ufak antrenmanlar içeriyor. Odaklanmak istediğiniz alanı ve zorluk seviyesini seçiyorsunuz ve daha sonra animasyonlu çizimleri ve sesli ipuçlarını takip ederek antrenmanınızı yapıyorsunuz.
Ev Egzersizleri, tüm ana kas gruplarınız için günlük egzersiz rutinleri sunuyor. Günde birkaç dakika ayırarak ve ekipman olmadan çalışabileceğiniz bu uygulama ile spor salonuna gitmenize gerek kalmıyor. Spor yapmaya başlamak için geç değilse indirelim bakalım.
4 – Sleepo
Sleepo’yu daha önce kendi başına ve Bebek Uykusu için 4 Android Uygulama listemizde incelemiştik. 1.000.000+ gibi ortalama indirme sayısıyla alanının en iyisi diyebilirim. Kolay ve anlaşılır tasarımıyla, doğadaki ve çevrenizdeki sesleri birleştirerek uykunuza yardımcı oluyor ve tabii ki Editörün Seçimi.
5 – Ultimate Guitar
Söylemekten asla bıkmayacağım; Editörün Seçimi bir uygulama. 5.000.000+ indirme sayısıyla temel adımları öğrendiğinizde gitar çalmak için kullanabileceğiniz bir uygulama.
Şarkıların akorlarını veya notalarını gitarda, bas gitarda ya da ukulelede çalmak için müzik kitaplığında arama yapabiliyor ve uygulama içinden parçanın YouTube videolarına ulaşabiliyorsunuz.
Profesyonel gitaristlerden teknikler öğrenebileceğiniz uygulamayla 15.000+ popüler şarkıyı çalabiliyorsunuz. Linke tıklayarak da indirilebiliyor.
En İyi Günlük Yardımcılar
“Bu pratik uygulamalar, yeni vazgeçilmezlerimiz oldu: Bizi verimli kılan ve günlük işleri daha etkin ve keyifli hale getiren araçlar.” diyen Google, 2018’in En İyi Uygulamaları listesinde En İyi Günlük Yardımcılar’ı eklemeyi unutmadı. Gün içerisinde kullanılan araçları seçtiği son listesini de inceleyelim hep birlikte.
1 – Tasty
Bu listenin ilk uygulaması hepimizin Instagram videolarından aşina olduğumuz Tasty. Instagram keşfetimizi süsleyen leziz yemeklerin videolarının ve tariflerinin yüklendiği bir platform aslında.
3000’den fazla yemek tarifi ile uygulama Editörün Seçimi seçilmiş ve 1.000.000 kez indirilmiş. Sizler de hemen aşağıdaki linkten indirebilir tariflerinize Tasty’i katabilirsiniz.
2 – Canva
Canva ile 60.000’den fazla hazır şablonlarla logolar, sosyal medya yayınları, davetiyeler ve daha bir sürü şey oluşturabiliyorsunuz. Uygulama 10.000.000 kez indirilmiş ve Editörün Seçimi.
Tasarım uygulaması olan Canva ile tasarımları düzenleyebilir ve paylaşabilirsiniz. Linkten indirip hemen Facebook kapak fotoğrafları ve Instagram postları hazırlayabilirsiniz.
3 – Daylio
Daylio, günlük aktivitelerinizle ruh halinizi kaydedebileceğiniz, daha sonra istatistiklerinize bakıp ne yaptığınız ve nasıl hissettiğiniz arasındaki bağlantıları görebileceğiniz ve Editörün Seçimi olan bir uygulama ve 5.000.000 indirmeye sahip.
Daylio tek bir satır bile yazmadan gizli bir günlük tutmanıza olanak tanıyor aslında. Daylio kaydedilmiş ruh hallerini ve etkinlikleri istatistikler ve takvim bölümünde saklıyor. Sizler de ruh hallerinizi kaydetmek için uygulamayı aşağıdan indirebilirsiniz.
4 – Pedometre
Pedometre ile adımlarınızı sayabilirsiniz. Uygulama adımlarınızı saymak için yerleşik sensörü kullanıyor. GPS izlemesi yok, böylece pilden büyük ölçüde tasarruf ediyorsunuz. Ayrıca yaktığınız kalorilerinizi, yürüme uzaklığını ve süresini de izliyorsunuz.
Dilerseniz günlük adım hedefleri de belirleyebilirsiniz. Pedometre 5.000.000+ indirme sayısına sahip ve aşağıdan indirilebilir.
5 – Facetune
Facetune bir fotoğraf düzenleme uygulaması. Selfie’lerinize kolayca filtre dokunuşları ekleyebilir ya da düzelmeyen saçlarınızı veya göz altı morlukları gibi ayrıntıları rötuşlayabiliyorsunuz.
Google Play Store’un En İyi Uygulamalar Listesi Nasıldı?
Hep birlikte Google Play Store’un 2018’in En İyi Uygulamaları listesi için seçmiş olduğu uygulamalara baktık, neymiş? Ne işe yararmış? Kim, ne kadar indirmiş, bunlara baktık. Kendi bildiğim ve kullandığım uygulamaları ayrıntılı anlatmaya çalıştım. Hiç kullanmadığım uygulamalar da vardı Unfold, CamToPlan, Bikoshu, Facetune gibi. Fakat onların da indirme sayfalarını inceleyip yorumladım.
Google Play Store’un 2018’in En İyi Uygulamaları listesini nasıl buldunuz? Ben şahsen beğendim. Drops, sırasını hak eden bir uygulamaydı. Halkın seçtiği Spotify ve PUBG ise zaten en başından belli olan uygulamalardı.
İlerleyen günlerde bizim sıraladığımız bir liste ile karşınıza çıkabiliriz, belki biz neleri sevdik, neleri sevmedik, merak ediyorsunuzdur. Kesinlikle listede olmalıydı ya da bu neden listede dediğiniz uygulamalar oldu mu? Yorumlara yazmayı unutmayın.