Herhangi bir sebepten dolayı Swarm hesabınızı silmek isteyebilirsinz. Peki Swarm hesabı silmek için neler yapılmalı?

Swarm, gezdiğiniz yerleri, kafeleri, restoranları check-in yapabildiğiniz bir uygulama. Arkadaşlarınızı ekleyebilir, onların gezdiği yerleri görebilir, tavsiye ettiği mekanlara göz atabilir, gezdiğiniz mekanları işaretleyip hakkında yorum yapabilir ve puan verebilirsiniz.

Swarm Hesabı Nasıl Kapatılır?

Swarm hesabını silme işleminin gerçekleştirilmesi için ilk olarak konu üzerinde düşünülmesi gerekiyor. Çünkü; Swarm hesabınızın kapatılmasından sonra o güne dek yaptığınız tüm check-inler de silinir.

Hesap silindikten sonra keşfedilen mekanlara ve bırakılan tavsiyelere de istenildiği zaman yeniden ulaşmanız mümkün değil.  Aynı zamanda Swarm hesabınızı mobil telefonlar üzerinden kapatamıyorsunuz. Bu nedenle web tarayıcı kullanarak yapabileceğinizi unutmayın. Swarm hesabı silmek için yapılması gerekenler sırası ile şöyle;

1. İlk önce tarayıcınızdan tr.foursquare.com adresine gidiyorsunuz.

2. Daha sonra sağ üst kısımdan “Girş Yap” butonuyla giriş yapıyorsunuz.

3. Giriş yaptıktan sonra adınıza tıklıyorsunuz ve açılan pencereden “Ayarlar” sekmesine giriyorsunuz.

swarm hesabı silme (1)

4. Daha sonra girdiğiniz ekranın sağ tarafında bulunan menüden “Gizlilik Ayarları” kısmına geliyorsunuz.

5. Açılan “Ayarlar” kısmındaki paragrafın içerisindeki “hesabını da silebilirsin” e tıklıyoruz.

6. Karşınıza İngilizce bir sayfa çıkıyor ve  “Swarm ve Foursquare’dan neden ayrılıyorsunuz?” diye soruyor. Siz de “Yararlı görünmüyor”, “Foursquare’dan çok fazla E-Mail alıyorum”, “Bir gizlilik endişem var”, “Diğer” seçeneklerinden birisini seçiyorsunuz.

7. Bu seçenekler içerisinden en uygun olanını seçtikten sonra “Delete Account” butonuna tıklıyorsunuz. Swarm uygulaması, kullanıcıların hesaplarını neden sildiğini önemseyen ve geri bildirim veren bir uygulama.

Bu butona tıkladıktan sonra, hem Swarm hem de Foursquare hesabınızı silme işleminizin sonuna geliyorsunuz. Swarm uygulamasına yeniden dönmek istediğinizde, yeni bir hesap açmanız gerekiyor.

Swarm hesabınızı dondurmak isterseniz, böyle bir alternatif maalesef yok. Kullanıcılar yalnızca tamamen silebilme imkanına sahip. Bu nedenle hesabınızı silinmeden önce iki kez düşünmeniz gerekiyor

Swarm uygulamasını direkt olarak cihazdan silmekle hesabın da silineceğini düşünenler yanılıyor. Uygulama içerisindeki hesabın silinmesi için sadece bu işlemler gerekiyor. Uygulamanın cihazdan kaldırılması yalnızca hesabın kullanılmasını engeller.

Hesabı silmek için buraya tıklayınız.