Bugün, her banka bir mobil şube sunuyor artık, ancak her mobil şube de eşit yaratılışta diyemeyiz tabii. Aralarından bazıları, diğerlerinden daha iyi. Kullanıcıyı yormadan, istenilen işlemi hızla tamamlatıyorlar. Bugünkü yazımızın konusu da işte bu: En iyi mobil bankacılık uygulamaları.

Neden Mobil Bankacılık?

Banka şubelerinde saatler süren uzun ve sıkıcı bekleyişler, gelişen teknoloji ile gün geçtikçe tarih oluyor. Bir zamanlar en küçük ödeme ya da para çekme işleminden, hesap açma ve kapama ya da havale tarzı işlere kadar her şey için şubelere gitmek zorundaydık.

Daha sonra ATM’ler sayesinde daha havadar bir ortamda kuyruk bekleme konforuna kavuştuk. Telefon bankacılığı ile evimizin konforunda çile doldurma rahatına da eriştikten sonra, nihayet internet bankacılığı geldi.

Artık havale, fatura ödeme, kart borcu ödeme, sanal kart oluşturma ve silme, sanal kart limiti belirleme, hesap açma veya kapama, döviz ve altın gibi yatırım araçları alıp satma işlemlerimizin hepsini, internete bağlanabildiğimiz sürece istediğimiz yerden, kimseyi de beklemeden yapabilir olduk bu sayede.

Şimdi ise gelişen mobil teknolojiler ve yaygınlaşan akıllı cihazların sayesinde, bankacılık işlemlerimizi hızlı, pratik ve güvenli bir şekilde her yerden gerçekleştirebildiğimiz mobil uygulamalar var.

Ben de bu yazıda, mobil bankacılık uygulamalarına genel bir bakış atıp içlerinden en iyi olanları sizinle paylaşmak istedim. İşte karşınızda Türkiye’nin en iyi mobil bankacılık uygulamaları…

1. Garanti Cep – Mobil Bankacılık

Garanti Cep uygulaması, kesinlikle en zengin işlev ve özellik yelpazesine sahip; aynı zamanda en sık güncellenen mobil uygulamalardan da biri.

Garanti Bankası, bugüne kadar internet ve mobil teknolojileri en hızlı uygulamaya koyan ve müşterilerine sunan bankalardan biri oldu. Bu bakımdan, bankacılığı mobil dünyaya taşıyan uygulamaların ilk ve en başarılı olanlarından birini yapmış olması hiç şaşırtıcı değil.

Garanti Cep, sık sık güncellenen, güvenlik, performans ve sunulan bankacılık hizmetleri açısından en üst seviyede yer alan uygulamalardan biri. Bir banka şubesi ya da internet şubesinden yapabileceğiniz işlemlerin neredeyse hepsini, mobil uygulama üzerinden hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirmeniz mümkün.

Havale, EFT, fatura ödeme gibi standart işlemlerin yanı sıra, bu işlemleri hızlı ulaşılabilecek kısa yollarla, söz gelimi kira ödemeniz ya da telefon faturanızı tekrar tekrar hesap ya da abone numarası girmeden hızlıca gerçekleştirebiliyorsunuz.

Benzer şekilde, TL, döviz ya da altın farketmeden hesap açma, kapama, döviz alım ve satımı, kredi kartı ve sanal kart işlemlerinizin tümünü, rahatça gerçekleştirmenize izin veriyor uygulama.

Arayüz bakımından oldukça kullanıcı dostu olan uygulama, performans ve stabilite olarak da son derece başarılı.

Eğer, Garanti Bankası ile çalışıyorsanız, Garanti Cep mobil uygulaması ile bankacılık işlemlerinizi nerede olursanız olun, çok rahat gerçekleştirebileceğinizden emin olabilirsiniz.

‎Garanti BBVA Mobile
‎Garanti BBVA Mobile

2. CEPTETEB

TEB’in mobil bankacılık uygulaması, sık güncellenmesi sayesinde hem mobil uygulama trendlerini takip ediyor, hem de küçük hata ve bulguları dahi hızla çözülüyor. İşlevsellik, sunduğu özellikler ve pratiklik bakımından da en başarılı mobil bankacılık uygulamaları arasında ön sıralarda geliyor diyebiliriz.

Türk Ekonomi Bankası (TEB) da mobil uygulama konusuna önem veren ve başarılı bir uygulama ile müşterinin karşısına çıkan bankalar arasında ilk sıralarda diyebiliriz.

TEB’in mobil bankacılık uygulaması CEPTETEB de sık sık güncellenerek, kullanıcı tecrübesi ve güvenlik konularında gelişmelere sürekli ayak uydurmakta.

Arayüzün kullanıcı dostu olması, gerçekleştirilebilen bankacılık işlemleri bakımından en iyiler arasında yer alan uygulama, güncellemelerin ardından bağlantı performansı olarak da son derece başarılı bir konumda.

Yine standart havale, EFT, fatura ödeme işlemlerinin yanı sıra, sık yaptığınız işlemleri hızlı işlem olarak kaydedebilir, TL, döviz ya da altın farketmeden hesap açıp kapatabilir, kredi kartı ve sanal kart işlemlerinizin tümünü pratik şekilde halledebilirsiniz.

Mobil uygulama trendlerine sık güncellemeleriyle sürekli ayak uyduran arayüz, her daim pratik ve kullanıcı dostu kalmakta.

CEPTETEB uygulaması da nerede olursanız olun, hemen hemen tüm bankacılık işlemlerinizi rahatça gerçekleştirmenize imkân veren bir mobil bankacılık uygulaması.

CEPTETEB
CEPTETEB
Price: Free
‎CEPTETEB
‎CEPTETEB
Price: Free

3. İşCep

İşCep, ülkemizdeki ilk mobil bankacılık uygulamalarından biri ve öncülüğün avantajını fonksiyonelliğiyle gösteriyor demek yanlış olmaz…

İş Bankası’nın mobil bankacılık uygulaması olan İşCep, ülkemizdeki ilk mobil bankacılık uygulamaları arasında.

İşCep, sade bir kullanıcı arayüzüne sahip, ihtiyaç duyduğunuz işlemlere rahatça ulaşabiliyorsunuz. Gerek üst sekmelerdeki kısayollar, gerekse ana menü, bu anlamda size yardımcı oluyor.

Alışık olduğumuz tüm işlemleri ve daha fazlasını yapmamıza imkân veriyor uygulama. Örneğin; yatırım bölümü, borsa verilerini izleme ve hisse senedi işlemleri yapma imkânı sunuyor kullanıcılara.

Kredi kartlarınızla ilgili de limit değişiklikleri, kart talebi, sanal kart çıkartma gibi başvuruların tümünü uygulama üzerinden yapabiliyorsunuz.

Yapabileceğiniz işlemler dışında, İşCep alabileceğiniz bilgiler açısından da dikkat çekiyor. Söz gelimi, bankacılık işlemleriyle ilgili fiyat ve oranlar, döviz kurları, vadeli hesap faiz miktarları ve borsa değerlerini uygulamadan öğrenebilirsiniz.

İşCep, uygulamaya girişte alfanümerik (sadece harf ve sayılardan oluşan) bir şifre yerine, altı hanelik sayısal bir şifre kullanmanızı gerektiriyor. Belki güçlü şifre bakımından, şifrelerinizi daha sık değiştirmek isteyebilirsiniz.

Tüm artıları değerlendirildiğinde, ülkemizin en köklü bankalarından olan İş Bankası, mobil bankacılık uygulamaları alanında da müşterilerini memnun etmek için gereken adımları atmış görünüyor.

‎İşCep
‎İşCep
Price: Free

4. EnPara.com

Enpara.com’un mobil şubesi, şubesiz bankacılığın en pratik şekilde parmak uçlarınıza taşınması amacıyla tasarlanmış sade, ama güçlü bir uygulama.

Enpara.com, Finansbank tarafından kurulan, Türkiye’nin tamamen dijital ortamda hizmet veren ilk şubesiz bankası. Bu bağlamda bakıldığında, mobil dünyada da hizmet vermemesi düşünülemezdi tabii ki.

Sade ve pratik bir arayüzden, temel bankacılık işlemlerinin tümünü rahatça gerçekleştirebiliyoruz. Ödemeler, döviz alım satımı, kredi ve kredi kartı başvurusu, hesap işlemlerini gibi işlemler ana menüde parmaklarınızın ucunda.

Enpara.com’un bir avantajı da EFT, havale gibi en temel bankacılık işlemleriniz için işlem ücreti almıyor oluşu.

Finansbank ATM’lerinden, uygulamada karekod okutarak kartsız işlem de yapabiliyorsunuz. Bu sayede, telefonunuz aynı zamanda banka kartınız olarak da işe yarar hale geliyor.

Uygulamanın bir başka küçük artısı ise bir ATM bulmanız gerektiğinde, uygulamanın konum bilginizden faydalanarak, sizi en yakın ATM’ye ulaştırabilmesi.

Enpara.com, zaten tamamen dijital ortamda bankacılık hizmeti sunmak amacıyla kurulmuş bir yapı. Mobil bankacılık uygulaması da bu imkânı her an, her yerde sade ve başarılı biçimde sunuyor.

Enpara.com Cep Şubesi
Enpara.com Cep Şubesi
‎Enpara.com Cep Şubesi
‎Enpara.com Cep Şubesi
Developer: FINANSBANK A S
Price: Free

5. Ziraat Mobil

Ziraat Bankası, mobil bankacılık uygulamasında sadece ama şık bir tasarımla, müşterilerinin tüm temel bankacılık işlemlerini kolayca gerçekleştirebilmelerini sağlıyor.

Türkiye’nin en köklü bankalarından Ziraat Bankası da mobil dünyadaki müşterilerine ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir uygulama sunuyor.

Uygulama, bankacılık ile ilgili tüm işlemleri kullanıcıların rahatça yapabileceği şekilde tasarlanmış. Hesap işlemleri, ödemeler, kartlar, havale ve EFT işlemleri gibi temel gereksinimizlerinizi hızlıca halletmeniz mümkün.

Kredi kartı işlemleriniz ve ödeme işlemlerinizi de mobil cihazınızın rahatlığıyla gerçekleştirebiliyorsunuz. Uygulama arayüz olarak da hem sade, hem şık bir tasarıma sahip.

Ziraat Mobil uygulaması da QR kod ile işlem yapma imkânı sunan uygulamalar arasında. Bu sayede akıllı telefonunuz, banka kartınız yanınızda olmadığında da ATM işlemlerinizi gerçekleştirmenize izin veriyor.

Yatırım bölümünde, fon alım satımı yapabiliyoruz.

Özetle; ülkemizde hemen her yaş ve kesimden pek çok insanın müşterisi olduğu Ziraat Bankası, müşterilerin sıkça ihtiyaç duyduğu bankacılık hizmetlerini başarılı bir mobil uygulama ile cebimize taşımış durumda.

Ziraat Mobil
Ziraat Mobil
Price: Free
‎Ziraat Mobil
‎Ziraat Mobil

6. Yapı Kredi Mobil

Yapı Kredi Mobil, işlevsel açıdan oldukça dolu, görsel olarak da gayet şık bir uygulama.

Yapı Kredi Bankası da fonksiyonelllik açısından zengin, kullanım olarak da pratik bir mobil bankacılık uygulaması sunan bankalarımızdan biri.

Uygulamaya giriş yapmadan da bankanın fiyat ve oranları ya da güncel piyasa bilgilerine ulaşmak mümkün.

Giriş yaptığınızda da sade ancak şık, kullanıcı dostu arayüzü aracılığıyla varlık durumunuzu görebilir, tüm hesap, ödeme ve kart işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yatırım bölümü de altın, döviz, borsa ve yatırım fonu alanlarının tümünde ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde, işlevsel açıdan zengin özellikte. Bu kısımda, faiz oranları ya da döviz kurları gibi işlemler için hızlı hesaplama araçlarına da ulaşabiliyoruz.

Uygulamanın “Başvurular” bölümünde sigorta, kredi, Kredi Kayıt Bürosu (KKB) raporları yer alıyor ve bu bölümden Yapı Kredi Bankası’nı kullanan üye işyerleri için POS Avans başvuruları yapılabiliyor.

Dolayısıyla Yapı Kredi Bankası da uygulaması aracılığıyla, temel işlemlerin yanı sıra, daha farklı pek çok işlemin yapılması ve bilginin alınmasını mümkün kılıyor.

7. VakıfBank Mobil Bankacılık

Vakıfbank’ın mobil bankacılık uygulaması işlevsel olarak tatminkar zenginlikte.

Köklü bankalarımızdan bir diğeri olan VakıfBank da müşterierinin işlemlerini her an her yerde gerçekleştirebilmeleri için kullanışlı bir mobil uygulama sunuyor.

Uygulama, bankanın sarı/turuncu logo rengini, beyaz zemin üzerinde kullanarak şık bir tema sağlıyor. Ancak işlem kategorilerinin altındaki alt menüler, mobil uygulamaların ilk çıktıkları zamandaki basit liste görünümünde.

Kredi kartları ve hesap listeleri de diğer uygulamalara göre sanki menüler içinde gereğinden biraz daha derine gömülü hissi veriyor. Yine de kullanıcı arayüzünün genel anlamda yeterince şık ve kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz.

VakıfBank mobil bankacılık uygulamasında da henüz giriş yapmadan piyasa bilgileri, mevduat ya da döviz karşılıkları hesaplama gibi işlevlerle, banka kampanya bilgilerine erişmek mümkün. En yakın Vakıfbank ATM ya da şubesi konumunu belirlemek de giriş yapmadan ulaşabildiğimiz işlemler arasında.

Banka müşteri bilgileriniz ve uygulama şifrelerinizle giriş yaptıktan sonra alışık olduğumuz hesap, kart, havale ve ödeme işlemlerinin tümüne ulaşabiliyoruz. Banka üye işyerleri de ilgili işlemlerini yine buradan gerçekleştirebilmekteler.

Kredi kartı isteği, hesap açma, limit işlemleri ve risk raporları da başvurular bölümü altında toplanmış. Ayrıca, uygulama üzerinden borçlu ve alacaklı olduğunuz senetlerinizi de görebiliyorsunuz. Yatırım bölümü de altın, döviz, hisse senedi dahil pek çok yatırım aracını içeriyor.

Uygulama içinden kullanıcılar, gerekli işlemleri için e-Devlet Kapısı ve Vakıf Emeklilik sitelerine de yönlendirilebiliyorlar.

Şubelere elveda…

Mobil cihazlar ve internet teknolojilerinin hayatımızı gitgide kolaylaştırdığı günümüzde, bankalar da bu değişim rüzgarına uyum sağlıyorlar. Artık mobil bankacılık uygulamaları sayesinde, banka şubelerine gitmemiz gereken durumlar gittikçe azalıyor ve çoğu bankacılık işlemimizi, dilediğimiz zaman ve konumda halledebiliyoruz.

Biz de bu listemizde, ülkemizdeki başarılı mobil bankacılık uygulamaları arasında önde gelen bazılarını incelemek istedik. Atladığımızı düşündüğünüz, çok beğendiğiniz diğer uygulamaları da dilerseniz yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

Diğer yandan, eğer mobil bankacılığı şu ana kadar kullanmadıysanız, yazımızın fikrinizi değiştirebileceğini umuyoruz.

Şubelere gidip sıra bekleyerek vakit ve enerji harcamak zorunda kalmayacağınız, hesaplarınızın da dopdolu olduğu günler dileriz! 🙂