İOS sistemini kullanan Apple ürünleri her yıl git gide en çok tercih edilen teknolojik yapı olmaya başladı. Apple ürünlerinden olan İphone telefonları tüm özellikleri tüketicinin kullanmak istediği telefonlardan oldu. İOS sistemli telefonlarda birçok uygulama yer almaktadır. En iyi ios uygulamaları 2017 yılında da dikkatleri çekti ce tercih edilenler arasında oldu. Tüketiciyi teknoloji bağımlısı yapan ve her şeyi oldukça kolaylaştıran iphone 110 yeni uygulamayla tüketiciyi sevindirdi.

Bu uygulamaların sürümü iphone 6’dan başlamaktadır. İphone 6 ile başlayan İOS uygulamaları diğer çıkacak yeni modellerde de yer alacaktır. Yeni uygulamalarından biri olan harita uygulaması apple kullanıcıların hizmetine sunuldu. Telefonunun veya tabletinin haritasından memnun kalmayan kullanıcılar için alternatif harita olarak Google map hizmete sunuldu.

Bir diğer sevilen uygulamalarından biri sesli kitap uygulamasıdır. Görme engelliler ve çocuklar için yapılan bu uygulama da birçok sesli kitap bulunmaktadır. Ücretli olan kitaplar da vardı. Uygulamanın adı Audible’dır.

2017 yılının İOS sistemli yeni uygulamalarından ve sevilen uygulamalarından biri de sizi zayıflatan bir uygulamadır. Bu uygulama sizin fitness hocanız olmaktadır ve zayıflamanıza yardımcı olmaktadır. Bu uygulamanın adı da Myfitnesspal olmaktadır.

Belki de her eve lazım olan bu uygulama İOS sistemleri arasındaki en iyi uygulamalardandır. Evde bulunan ürünlerinizi veya aydınlatmanızı telefonlarınızdan veya tabletlerinizden kontrol edebilirsiniz. Harmony adındaki bu uygulama işlerinizi oldukça kolaylaştırmakta yattığınız yerden ışığınızı kapatabilmektesiniz.

Bilgisayar ve telefonla oldukça ilgilenen tüm işleri için bu iki teknolojik aleti kullananlar için Evernote uygulaması oldukça rahat olmalarını sağlıyor. Bilgisayarınızla telefonunuz arasındaki bağlantıyı kuran ve her ikisindeki dosyalara ulaşım imkânı veren bu uygulama özellikle iş adamlarının tercihi olmaktadır.

İphone -Tabletlerde Fotoğraf Düzenleme ve Oyunlar

İOS yararlı uygulamalar arasında fotoğraf düzenleme var. Birçok alternatif programla fotoğraflarınızı istediğini şekilde güzelleştirebilir, ekleme- çıkarma gibi işlemler yapabilirsiniz.

Fotoğraf düzenleme uygulamalarından biri Pixelmator adlı programdır. Apple ürünlerinde olan sadece İOS sistemlilere indirebildiğiniz bu uygulama fotoğrafınıza birkaç değişiklik yapmak istediğinizde size yardım etmektedir.

Touchretouch uygulaması ise eskiyi yeni haline getiren güzel bir uygulama. Eski fotoğraflarınız bazen net olmamaktadır. Bazen soluk veya biraz yıpranmış kesik kesik gözükmektedir. Bu uygulamayla bütün bu kusurlardan kurtulabilirsiniz.

Bir diğer fotoğraf düzenleme uygulaması afterlight programıdır. Birçok filtreler bulunduran program özellikle sosyal medya kullanıcıların kullandığı programlardan biridir.

Apple üretimi olan İphone en iyi ios 10 uygulamaları arasında oyunlar da yer almaktadır. Oyunları her yaşa yönelik olarak hazırlanmış ve indirmesi ücretsiz olan oyunlardır. Puzzle sevenler için Monument Valley oldukça iyi bir oyundur. Puzzle ları çözüp kapılardan geçmeniz gerekmektedir.

Aksiyon oyunları istiyorsanız ve kalitesi güzel olsun diyorsanız indirebileceğiniz oyun Alto’s Adventure ve Smashy Road oyunlarıdır. Bu iki oyun heyecanlı oyun severler için hazırlanmıştır.

En iyi oyunu ise ödüllü oyunudur. En iyi ödülünü alan ve görüntü kalitesiyle insanların beğenisini kazanan Fallout Shelter oyununda hayatta kalmanız gerekmektedir. Kendiniz için yaşamanız için gereken kaynakları toplamalı ve çevrenizi düzenlemelisiniz. Ayrıca bir grup lideri olduğunuz için grubunuza liderlik etmeniz de gerekmektedir.

İphone sadece bu uygulamalarla bitmiyor. Alışverişinizi kolaylaştıracak, işinizde şirket işlerinizde sizlere yardım edecek, canınız sıkıldığında sizleri eğlendirecek, sağlığınızı koruyacak, sosyal medya da popüler olmanız da yardım edecek, gitmek istediğiniz yerler için seyahat planı yapabilecek birçok uygulamayla hayatınızın her yerinde olacaktır.

Ayrıca bütün bunları yaparken sadece konuşmanız yeterli. Siri uygulaması sizin telefonunuzu sesinizle kullanmanızı sağlamaktadır.