Huawei P Smart, eğer uygun fiyata geniş ekranlı bir telefon arıyorsanız doğru seçim. 18:9 ekranı, fiyatına göre yeterince büyük. Son zamanlarda Huawei, P10 ve P20 gibi yeni modelleriyle adından çok söz ettirir oldu. P Smart’ı çok duymamış biri olarak, satın aldım ve kullanıyorum. Şimdi de izlenimlerimi aktaracağım. 

Bu cihaz hangi özelliklere sahip, neleri karşılıyor hep birlikte bakalım. Öncelikle kaba taslak bir artı-eksi tablosu yaparsak, fiyat olarak 1500 TL gibi bir piyasa fiyatı, hem ön hem de arka kamerası(çift kamera) için portre modunun olması ve 18:9 geniş ekrana sahip olması artı yönleri olarak sayılabilir. Yeni cihazlardan farklı olarak USB-C girişli değil, hala mikro girişe sahip olması  ve performans olarak çok nadir de olsa bazen düşüklük yaşayabilmesi de eksi yönlerinden.

huawei p smart

Huawei P Smart’ın Teknik Özellikleri

Kendi izlenimlerime geçmeden önce teknik özelliklerinden bahsedeyim. Cihaz; Multi Touch özellikli, 5.65 inç, 18:9 en-boy oranlı çerçevesiz ekrana sahip. 2.5D cam ekranla FullView görüntü alabiliyorsunuz. 1080 × 2160 px ekranıyla, telefonu büyük sanmayın. Aksine rahatça elinize sığan bir boyutu var.

3000 mAh batarya kapasitesine sahip fakat batarya değişimi mümkün değil. Daha önce de söylemiştim hala mikro USB modundan çıkılıp USB-C’ye geçilememiş. Şarj hızı da çok hızlı olmasa da fena değil.  Ekran özelliklerinden şarjı çabuk bitiyor gibi anlaşılsa da normal düzeyde kullanan birisine göre gayet iyi giden bir şarjı var.

Ben sosyal medya hesaplarımda gezmek dışında, oyun oynuyor, müzik dinliyor ve video izliyorum, gün içerisinde arama da yapıyorum ve şarjı bir gün gidebiliyor. Pilinizin şişmemesi ve uzun ömre sahip olması için şarjdayken kurcalamamanızı tavsiye ederim.

huawei p smartArkada 13+2 MP olmak üzere çift kamerası var. Kamerasının; faz algılama, hızlı çekim(time-lapse), otomatik ve hızlı odak özelliklerinin yanında, tam manuel kontrol özelliğiyle sanki fotoğraf makinesi kullanıyor gibi ISO, diyafram ayarı yapabiliyorsunuz.

HDR, odak takibi, sesli komut, gülümseme yakalayıcısı, zamanlama ve panoroma gibi her cihazda bulabileceğiniz özellikleri de var. İkinci kamerası sadece 2 MP olmasına rağmen fotoğraflarınıza bokeh efekti yani derinlik verebiliyor. Aynı zamanda 30 fps, 1080p çözünürlüklü ve time-lapse videolar çekebiliyorsunuz.

Ön kamerasına gelecek olursak, benim telefonumun bir sorunu mu bilmiyorum ama 8 MP olmasına rağmen fotoğrafları netlemediğini fark ettim. Garantiye yolladıktan sonra tekrar sıkıntı çıkarırsa telefonun özelliğidir diyebilirim ancak. Bunun dışında ön kamerasında da Portre efekti olması hoş. Çünkü hala bazı telefonların arka kamerasında bile yok. Ön tarafta, arka kamerada bulunan çoğu özellikler var, fotoğraf makinesi özellikleri olan ISO ve diyafram ayarları hariç.

Telefonun tasarımına bakarsak gayet sade ve hoş bir tasarımı var. Üstelik telefon gayet ince. 143 gram ve 7.45 mm kalınlığa sahip. Altın, mavi, pembe ve siyah renkleri mevcut. 

huawei p smartTelefonun donanım özelliklerine gelelim. HiSilicon Kirin 659 yongaseti ve Quad-core 2.36 GHz ARM Cortex-A53 işlemciye sahip. 2.63 GHz ve 8 çekirdek cihazın, Mali-T830 MP2 grafik işlemcisi var.  3/4 GB Ram, 32/64 GB dahili hafıza seçenekleri olan telefona ek olarak hafıza kartı da takabiliyorsunuz. Aynı zamanda Android 8.0(Oreo) işletim sistemi var, ayrıca EMUI 8.0 arayüzüne sahip.

Tıpkı Diğerleri gibi…

Diğer akıllı telefonlar gibi Huawei P Smart’ın da NFC, Tek hat, Nano sim kart ve 4.5 G özellikleri var. Onu diğerlerinden ayrı kılan özellik bence radyosunun olması. Günümüzde çoğu akıllı telefonda yok. Radyo severler bu kısımda sevinebilir.

Pusula, Miracast, ivmeölçer gibi nadide özelliklerin yanında kızılötesi olmaması ve su geçiriyor olması beni bir miktar üzdü ama kutusunu açtığımda karşıma çıkan mikrofonlu kulaklık ve cama uygulanmış ekran koruma filmini görünce moralim düzeldi.

Ultra Gizlilik

Cihazın arkasında, üst orta kısımda parmak okuyucusu var. Yan taraftaki kilit açma tuşuna basmanıza ihtiyaç olmadan parmağınızı okuttuğunuzda ekran hemen açılıyor. Dilerseniz tanımladığınız parmak izinizle ek bir programa ihtiyaç olmadan galerinize, WhatsApp’inize ve diğer uygulamalara parmak izi girişi koyabiliyorsunuz. İstenmeyen casusları uzakta tutabilirsiniz böylece.

huawei p smartHatta öyle ki ben Türk Telekom Mobil uygulamasına bile parmak izimi kullanarak girebiliyorum. Parmak izinizi okutamadığınız anlarda dilerseniz belirlediğiniz şifreyle giriş yapabilirsiniz. Eliniz ıslakken ya da doğru oturtamıyorken şifreyle girmek daha hızlı oluyor bazen.

Bölünebilen Ekran

Daha önce LG’de belirli uygulamalarla bölünebilen ekran kullanmıştım. Aynı özelliği Huawei P Smart ile görmek beni sevindirdi çünkü artık YouTube’u kapatmadan mesaj yazabiliyorum 🙂 Evet, bölünebilen ekran büyük nimet. Film izlerken bile bakmak istediğiniz diğer şeylere bakabiliyorsunuz.

Dilerseniz tam ortadan bölmek zorunda değilsiniz. Bir kısmı daha çok büyütebilir, diğer kısmı küçültebilirsiniz. Sınırları ayarlayabilmek çok iyi bence. Ekran sadece ikiye ayrılmıyor, dilerseniz ekranı sağ alta küçülterek arkasından daha büyük ekrana başka bir şey açabiliyorsunuz.

Ekranın renk tonlamalarını istediğiniz şekilde değiştirebiliyorsunuz. Hatta belirli saatler arasında Göz Konforu özelliğini aktif edebiliyorsunuz böylece ekranın ışığını ve tonunu, istediğiniz saaatlerde otomatik olarak mavi filtreye alıyor ve gözlerinizi rahatsız edici ışıklardan koruyor.

huawei p smart

Huawei P Smart Performansı

Performans açısından iyi denilebilir ama mükemmel değil. PUBG oynayabiliyorum en azından. Ayarları düşük de olsa oynayabiliyorsunuz. Zaten herhangi bir performans açığı görseniz bile ekranın büyüklüğü oyunlarda ve izlediğiniz şeylerde dikkati kendine topluyor.

Huawei P Smart’ın donanımına biraz daha derin baktığımızda HiSilicon Kirin 659 yongaseti bulunuyor. Bu yongaseti Huawei tarafından yapılıyor. Diğer orta sınıf telefonlar Qualcomm veya MediaTek CPU’larını kullanma eğilimindeler.

Daha zayıf GPU’ların yanı sıra, performans, Snapdragon 625 ve 630 gibi popüler yonga setleriyle kabaca karşılaştırılabilir. P Smart, Geekbench 4’ten 3,734 puan alarak yine Snapdragon CPU’larıyla aynı sınıftaki telefonlara benziyor.

Yeterince güçlü bir telefon, ancak hafif bir sistem gecikmesi ve sadece iyi oyun performansı var. 3GB RAM, bu telefon seviyesi için standart bir miktar. Çok fazla uygulama ve oyun yüklemek için 32 GB gibi yeterli bir depolama alanı var. Daha fazla alana ihtiyacınız varsa bir mikro SD kart takarak alan kazanabilirsiniz.

Bütün bunlar dışında telefonun ana ekranını ve daha bir çok özelliğini kendi mağazasından indirdiğiniz temalarla değiştirebiliyorsunuz. Göze hitap etmesi tamamen zevkinize kalmış.

Aynı zamanda çift Bluetooth özelliğiyle hem Bluetooth kulaklığınızla arama yapabiliyor hem de aracınıza bağlı kalabiliyorsunuz. Bağlantıyı koparmak zorunda kalmıyorsunuz böylece.

huawei p smart

Piyasa fiyatı 1450-1500 TL olan Huawei P Smart’ı sizler için inceledik. Kullanan olarak benim şu an karşılayamadığım tek ihtiyacım ön kamerası olabilir.

Bunun dışında ben sadece iş ve oyun için istiyorum diyorsanız çok fazla para harcamadan iyi bir telefon alabilirsiniz. Bataryanızı öldürmeden kullanırsanız bir gün yetecek şarjı da var. Kısacası neredeyse her ihtiyaca hitap eden orta segment ve uygun fiyat bir akıllı telefon Huawei P Smart.

Siz de bu telefonu aldıysanız iyi günlerde kullanın. Sizin de cihaz ile ilgili düşünceleriniz varsa yorumlarda belirtin lütfen. Kullanıyorsanız memnun musunuz? Kullanmıyorsanız siz hangi cihazı tercih ettiniz? Düşüncelerinizi bekliyoruz.

Eğer cihazı alıp almamak konusunda kararsızsanız, Huawei P Smart incelememiz umarız sizlere fikir verebilmiştir. Alacaklar olanların güle güle kullanmasını diliyoruz, kendinize iyi bakın 🙂

PAYLAŞ
Anime/Manga sever, sanatsal işlere meraklı, akıntının tersine gitmekten çekinmeyen, sıkı bir oyun tutkunu.