Pottery, ilk duyduğunuzda “nasıl yani?” diye düşünmenize neden olan bir oyun. Pottery bir çömlek yapma oyunu. Bir parça kil ile başlayıp vazolar, bardaklar ve çömlekler gibi şeyler yapmanıza olanak sağlıyor.

Kile şekil veriyor, pişiriyor ve boyayıp satıyorsunuz. Oyunun işleyişi böyle. Canınız ne isterse onu yapıyorsunuz ve yine canınız nasıl isterse öyle boyuyorsunuz daha sonra da açık arttırmada satıyor ve oyun içinde para kazanıyorsunuz. Kazandığınız parayla yeni boyalar alabiliyorsunuz.

pottery

Pottery ile Tek Sınır, Sizsiniz!

Oyun gerçekten oynanış bakımından aşırı kolay olmasıyla birlikte sakinleştirici bir etkiye de sahip. Önce bir ormanın içerisindeki döner sehpayla başlıyorsunuz. Arkada orman sesleri var ve o an canınız ne isterse yapmaya başlıyorsunuz.

Kil parçası dönmeye devam ederken ortasına parmağınızı koyup sağa-sola veya yukarı-aşağı çekiyorsunuz ve şekil almaya başlıyor. Dilerseniz genişçe bir çömlek veya uzun ve zarif bir vazo yapabilirsiniz. Bu yapım aşamasını ben çok gerçekçi buldum. Zira kile şekil verirken çok ince ve sıvı yerlerin dalgalanması tıpkı gerçek yapım aşaması gibi duruyor.

Şekil verdiğiniz kilinizi artık ısıtıp sabitleştirme zamanı! Kili fırına yolluyorsunuz ve pişip, sertleşiyor.

Artık kırılabilir ve sert olan çömleğiniz boyanmaya hazır. Ama nasıl boyayacaksınız? Eh, bunun için de alternatif çok… Oyun ilk başta size hiç renk, desen vs. vermiyor. Siz önce yaptığınız acemi çömlekleri satarak ve görevleri yerine getirerek üç beş kuruş kazanıyorsunuz. Daha sonra marketten bir kaç boya alabiliyorsunuz. Bu şekilde boya ve desen yelpazeniz genişliyor.

Herhangi bir renge boyayabiliyor ve üzerine istediğiniz kadar desen ekleyebiliyorsunuz. Bu tamamen sizin zevkinize kalmış. Boyadıktan sonra açık arttırmada satıyorsunuz veya saklayabiliyorsunuz.

Yaptığınız Çömlekleri Paylaşın!

Pottery, yaptığımız çömlekleri paylaşalım, eşe dosta gösterelim kısmını geçmiş; kendi içinde Pottery Community’i kurmuş. Yaptığınız çömlekleri bu sitede paylaşıp, diğer kullanıcılarla çömlekleri oylayıp, haftanın veya günün en güzel çömleğini seçebiliyorsunuz.

Sitede aynı zamanda “Paskalya Tavşanı” gibi temalı yarışmalar düzenleniyor ve konsepte uygun çömlekler yapıp etkinliklere katılabiliyor karşılığında ödüller alabiliyorsunuz.

pottery

Çömlekleriniz Gerçek Çömleklere Dönüşsün!

Pottery harika bir uygulama da sunuyor bizlere. İstersek yaptığımız çömleklerin minimal benzerlerini yapıp yolluyor. Sculpteo ile yaptığı ortaklıkla çömlekler, 3 boyutlu baskı sistemiyle gerçeğe dönüşüyor.

Basılacak çömleğin maksimum yüksekliği 10 inç / 25 cm olabiliyor. Fiyatlar 4,99 dolardan başlıyor. Çömlekler dünyanın her yerine güzel bir ambalaj içinde geliyor.

Bir şeyler yaratmayı seven, sanata düşkün olanların pas geçmeyeceği bir konu bence. Çünkü kim olursa olsun, yaptığı sanatı somut olarak elinde görmek, sergilemek ister. Pottery, telefonunuzdan tasarladığınız çömleği size somut bir şekilde gönderiyor. Hediye etmenize, sergilemenize, hatta kullanmanıza olanak sağlıyor.

pottery

Oyun şu an AppStore’da 4.99$, Google Play Store’da 9.99₺ gibi bir fiyata sahip. Parasını hak eden bir uygulama olmasına karşın, ücretsiz hali de mevcut, Pottery Lite. Daha az özellikli ve baskı sistemi olmayan versiyonu. Ücret ödemeden önce denemek isteyenler için birebir uygulama.

Ben oyunu severek oynuyorum hala. Sizlerin de seveceğine eminim. Zaten girişinde orman sesleri ve orman manzarası beni kendisine bağlayan ilk unsur olmasına karşın, istediğim şekli verip boyamak aşırı keyifli geliyor.

Buradan Pottery Lite’ın AppStore ve Google Play Store linklerine, aşağıdaki linklerden de ücretli Pottery oyununa ulaşabilirsiniz. İyi eğlenceler.

‎Let's create! Pottery HD
‎Let's create! Pottery HD
Unknown app
Unknown app
Developer: Infinite Dreams
Price: ₺14,99

PAYLAŞ
Anime/Manga sever, sanatsal işlere meraklı, akıntının tersine gitmekten çekinmeyen, sıkı bir oyun tutkunu.