Ülkemizin başarılı SaaS girişimcileri, korkusuzca hayallerini takip ediyor ve yeni iş modelleriyle fikirlerini cesurca deniyorlar. Peki Türkiye’nin SaaS Girişimleri hakkında bir fikriniz var mı?

Şöyle bir liste olsaydı, merak ettiğimiz alanlarda kim nerede ne yapıyor görseydik, hiç fena olmazdı değil mi?

Türkiye'nin SaaS Girişimleri

Görkem Çetin de bizim gibi düşünmüş olacak ki hepimiz için şahane bir başvuru kaynağı hazırlamış. Çetin, ülkemizden çıkan başarılı analitik servisi Countly‘nin kurucularından. Hazırladığı “Türkiye’nin SaaS girişimleri” isimli listede ise bu alanda çalışan firmaları bir araya getirmiş ve bunu medium hesabında yayınlamış.

SaaS alanında kimler neler yapıyor diye merak edenler için bu ilgi çekici listeyi, biz de sitemizde sizlerle paylaşmak istiyoruz. İşte Görkem Çetin’in kaleminden Türkiye’nin SaaS girişimleri:

“Geçtiğimiz hafta Jetlink & Countly ekipleri birlikte “Acaba Türkiye’deki SaaS girişimlerini bir araya getirip sinerji yaratabilir miyiz?” sorusuna yanıt aramak üzere bir Slack grubu kurduk.

Duyurunun arkasından şimdiye kadar Slack grubuna (“SaaSBiz”) 115 kişi ve 60’dan fazla SaaS girişimi katıldı. Grupta pazarlamadan büyümeye (growth hacking), kullanıcı ağırlamadan (onboarding) fiyat politikalarına kadar çeşitli konularda sohbet etmeye başladık. Farkettik ki hepimizin benzer sorunları var ve aynı problemleri yaşayan ekiplerle iletişime geçmeye ne çok ihtiyacımız varmış.

Grubu kurduktan sonra firmaların da bir listesini çıkartmaya ve yaptıkları işleri tanıtmaya karar verdik. Şimdiden grupta birbiriyle çalışmaya başlayan SaaS girişimlerimiz bile var. Siz de ihtiyaçlarınızı yurt dışında aramadan önce aşağıdaki firmalarla iletişime geçebilirsiniz.

Daha ileride SaaSBiz Slack grubunu sadece çevrimiçi ortamda bırakmayıp, çalışmalarımızı etkinliklerle de duyurmayı planlıyoruz.

Gruba üye olmak isteyen SaaS/PaaS/IaaS girişimleri bu yazının altına yorumlarını (eposta + ürün adı / URL ile birlikte) eklerlerse kendilerine bir davet göndereceğim.

Bizi izlemeye devam edin.”

Görkem Çetin


(Alfabetik sırayla)

adMingle

Firmanın Authority adında IRM (Influencer Relationship Management) ürünü var. Markalar ve sivil toplum kuruluşları ile kullanıcıları bir araya getiren kurum, seçilen kampanyanın takipçilerine en uygun zamanda ulaşmasını sağlıyor (link)

Agrovisio

Uydu görüntüleri tabanlı ve yapay zeka destekli tarımsal analiz çözümü. Agrovisio, tarım sektörünün sürdürülebilirlik, planlanabilirlik ve öngörülebilirlik ile ilgili problemlerine çözüm getiriyor. Bu kapsamda firma, tarım sektörü için yapay zeka destekli SaaS abonelik modelli bir veri analiz çözümü olarak tanımlanabilir. (link)

Antmedia

Düşük gecikmeli canlı yayın çözümleri oluşturuyor. Orta vadede 3-D ortamları (3D environment reconstruction) stream etmeyi planlıyoruz ki bunun da şu an temel bir prototipi bulunuyor. (link)

App Samurai

Mobil uygulama pazarlama ve reklam dikeyinde bir platform. Kaliteli kullanıcı edinimi, mobil sahtecilikle gerçek zamanlı ve proaktif mücadele ana odak noktaları. (link)

Apsiyon

Site, Apartman, Residence, Plaza vb. toplu yapılara yönetim hizmeti sunan bir platform. Toplu yapıların 360 derece tüm ihtiyaçlarını tek noktadan karşılayan firma, CRM, finans, muhasebe, personel, CMS, geçiş kontrol sistemleri, rezervasyon yönetimi gibi konuların yanında ödeme altyapısı, çevrimiçi banka entegrasyonları gibi Fintech konularda da hizmet sağlıyor. (link)

Aracı

Firma, girişimlerin ürünlerini potansiyel müşterilerine üniversite öğrencileri kanalı ile ulaştırıyor. Satış gerçekleşmesi durumunda öğrenci komisyon kazanıyor. Aracı, halen private beta aşamasında.

Attackflow

Ürün bir “Güvenlik statik kod analizi”. Halen C# ve Java desteği var ve SaaS ürün çok yakında çıkıyor. Bu şekilde projelerin bulutta taranması da mümkün olacak. (link)

Attornaid

Attornaid, avukatların dosya ve iş takibini kolaylaştırmak, önemli tarihleri kaçırmalarını engellemek, tüm gelişmeleri ekip olarak takip edebilmelerini sağlamak ve ön muhasebe ile cari hesap takibini basitleştirmek için hazırlanmıştır. Android tablet ve akıllı telefonlar ile iPhone ve iPad cihazlar için hazırlanmış mobil uygulamaları sayesinde tüm bu işleri günlük hayatın içerisinde her an her yerde gerçekleştirebilirler. (link)

Bulut4

Firma, e-şirketlerin ihtiyacı olan CRM, çağrı merkezi ve santral üçgenini tamamlıyor. Bunun yanında SAAS ve PAAS iş yapan firmaların müşterileri arasında ki finansal mekanizmaları yönetebilmelerini sağlayan gelişmiş faturalandırma mekanizmasına sahip bir ürünleri var. Tamamen AWS üstünde işlemlerini yürütüyor. (link)

Carbon

Firma, kurumsal araç paylaşım çözümleri geliştiriyor. Bu hizmet sayesinde kurumsal şirketlerin çalışanları, bulundukları plaza ya da yakın çevredeki araçları ortaklaşa kullanarak ekonomik ve esnek bir çözüme sahip oluyorlar. Araçları kullanmak için geliştirilen SaaS çözümü üzerinden web ya da mobil tabanlı olarak rezervasyon yapılabilirken, IoT cihazlar sayesinde de anahtarsız uygulama üzerinden araçları açıp kullanmak mümkün. (link)

Codela

Yazılımcıların programlama becerilerini geliştirebileceği, ilgilendiği firmalar hakkında bilgi toplayabileceği ve teknik mülakata dair tüm sorularını cevaplayabileceği bir platform. Codela, okul, cinsiyet, ortalama gibi yanlış sinyalleri değerlendirilmesi yerine yazılan kodların değerlendirildiği ve teknik uyuma göre yetenekle şirketleri buluşturuyor. (link)

Codevist

Ağırlıklı ödeme sistemleri üzerine çözümler üreten bir yazılım firması. SaaS kategorisindeki ürünlerinin ismi PosFlex. PosFlex, Türkiye’deki tüm sanal pos firmaları ile (banka, ödeme şirketleri) uyumlu bir tahsilat, kampanya ve CRM aracıdır. (link)

Countly

Mobil, web ve masaüstü uygulamaları için analitik, pazarlama (anlık bildirimler) ve çökme (crash) raporlaması yapıyor. 14.000’den fazla mobil uygulamada bulunan Countly, ayda 100 milyara yakın “datapoint” topluyor. Londra merkezli firmanın 20 kişilik ekibinin tamamı uzaktan çalışıyor. (link)

Crawlt

Müşterilerine otomatikleştirilmiş web crawler/scraper hizmeti sunuyor. Crawlt, tarayıcı eklentisi aracılığıyla taranan websitesinden gelen bilgileri JSON/XML/CSV olarak alabiliyor veya bir web sayfasına (webhook’a) gönderebiliyor. Servis 2 ay içerisinde herkese açılacak.

Datagran

Dijital reklamlarda (Facebook, Instagram ve Google) makine öğrenmesi (ML) teknikleri kullanarak maliyet optimizasyonu yapıyor. Örnek olarak Facebook’ta bir reklam vereceksiniz ve “şu alanlarla ilgilenenlere ve cinsiyeti kadın, 18–55 yaş arasındaki kişileri hedeflemek istiyorum” diyorsunuz. Tüm cinsiyet, yaş, ilgi, konum kombinasyonlarını test etmek isterseniz 1000’lerce kombinasyon ortaya çıkar. Datagram bu maliyetleri asgariye indirecek kitleyi bularak reklamı o kitleyi sunmanızı sağlıyor. (link)

Datapare

Firmaların rakipleri ile kendilerini karşılaştırabilmeleri için 3 farklı ürünleri var. Datapare, B2B işini yakın zamanda SaaS modeline çevirmeyi planlıyor. (link)

Ekmob

Saha ekipleri olan firmalar için yönetim platformu ve CRM alt yapı hizmeti sunuyor. (link)

Enpies

Net Promoter Score® yöntemiyle müşterilerinizden bir tek nihai soru üzerinden geribildirim almanızı ve NPS® skorunuzu oluşturabilmenizi sağlar. Üstelik dakikalar içinde ve hiçbir karmaşık teknik ayrıntıya girmeden oluşturmanızı sağlıyor. Örnek olarak, E-ticaret siteniz var ve ürün satışını yaptıktan sonra kullanıcıya almış olduğu hizmetten memun kalıp kalmadığını veya önerisi olup olmadığını geri bildirim olarak alabiliyorsunuz. (link)

Fanaliz

Kısaca şirketlerin ticari ilişkide bulunduğu müşterilerin ödeme yeterliliklerini ölçen karar destek sistemi olarak tanımlanabilir. Firma, gelişmiş algoritmalar kullanılarak müşteri ile ilgili risk kararını birkaç saniyede üretebiliyor. (link)

Faselis

Firma, kurumların hikayelerini ve basın duyurularını medya mensupları ile paylaşmaya olanak tanıyan bir platform. 2008 yılında kurulan Faselis, Türkiye’de yaygınlaşma sonrasında Hollanda pazarına girdi. Halen ABD pazarında lansman yapmaya hazırlanıyor. (link)

Finedine Menu

42 ülkede restaurant, cafe ve barlara SaaS bir menu oluşturma ve sipariş alma platformu sunuyor. Hizmetleri, POS’la ve mutfak yazıcınızla entegre olarak siparişleri doğrudan tablet menü uygulamasından alabiliyor. (link)

FIRMS

Ürün, bulut tabanlı mimarisi ile özellikle borsaya kote olmayan işletmelerin maliyetlerini azaltmaları ve risklerini kontrol edebilmeleri amacıyla tasarlanmış gelişmiş, bulut tabanlı, finansal risk analizi yazılımı. FIRMS, bilinen finansal analiz yazılımlarının aksine içersinde “temel finansal analiz ve yöntemleri”nin tamamını barındırıyor. Bunlar arasında ileri düzey kredibilite skorlaması, firma durum özet raporu, firma finansal durum detaylı raporu gibi pek çok analiz türü bulunuyor. (link)

Ganipara

Ankara merkezli bir e-ticaret altyapısı SaaS’ı. Konvansiyonel e-ticaret ürünlerinin yanısıra dijital, ve servis türü ürünlerin de satışının yapılmasını sağlayan bir altyapı sunuyor. (link)

Getform

Sitenizdeki formlarınıza back-end yazmadan, tasarımını değiştirmeden kolayca gönderileri alabileceğiniz bir servis. 2015 sonu kuruldu. (link)

Herogi

SaaS tabanlı bir complex event processing (CEP) çözümü. Yaklaşık 2 yıllıık bir geliştirme sürecinden sonra, beta olarak bir süredir pazarda olan Herogi’nin ekibi tamamen uzaktan çalışıyor. (Editörün notu: Kurucu Bangkok’ta yaşıyor). (link)

Hipodoc

Sağlık profesyonellerinin vakalarını fotoğraf ve videolarla arşivlemelerini, ihtiyaç halinde hasta/danışan randevu işlemlerini yönetmelerine imkan sağlıyor. Bireyler ayrıca diğer hekimlerle ve oluşturulan topluluklarda vakalarını paylaşarak görüş alabiliyorlar. (link)

İçerikbulutu

Marka, kobi, ajanslarla (yayıncı) içerik üreten profesyonelleri bir araya getiren bulut tabanlı bir içerik pazarlaması platformu. Marka, ajans ve kobilerin profesyonel içerik ihtiyaçlarını sürdürülebilir ve ölçeklenebilir bir şekilde talep edebilecekleri ve tüm süreci masaüstü ve mobilden yönetebilecekleri platform, dünyanın farklı yerlerinden 3.000’e yakın içerik profesyoneline ve her ay kullanan 150’ün üzerinde marka ile 30 ajansa ev sahipliği yapıyor. (link)

i-terative

Şehirlerarası dağıtım yapan firmaların kamyon yükleme ve rotalama planlarının optimizasyonunu yapıyor. Müşterilerin dağıtımla ilgili kısıtlarına uyacak şekilde, gün içinde yaklaşık 100 civarı kamyon ve 300 civarı noktaya malları ulaştıracak en optimum dağıtım planını sezgisel algoritmalar kullanarak otomatik olarak üretiyoruz. 1,5 senelik firmanın ofis merkezi Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezinde. (link).

Jetlink

İşletmelerle müşterilerinin mesajlaşma yoluyla iletişim kurmasını sağlayan bir platform sunuyor. Bu platform üzerinden işletmeler, sahip oldukları web siteleri, mobil uygulamaları ve sosyal medya gibi kanalları üzerinden müşteri taleplerine tek bir ekrandan destek verebilir. Bunun yanı sıra Jetlink, sunduğu Web messenger ve JetBot ile web sitesine gelen trafiği karşılayarak otomatik olarak lead’e dönüştürebilir ve potansiyel müşteri sayısını artırıyor. Ayrıca, JetBot’lar sayesinde müşteri temsilcilerinin olmadığı veya ekibin yoğunluktan dolayı yetişemediği anlarda da yüksek kalitede müşteri hizmetleri verebilmeyi sağlıyor. (link)

KivaCRM

Firma kendisini “Operasyonel İş Uygulamaları ve İş Zekası Platformu” olarak tanıtıyor. CRM, iş yönetimi, üretkenlik ve ekip yönetimi alanında hizmet veren firmanın Vodafone, Bayer, Eczacıbaşı ve Novartis gibi müşterileri var. 21 gün boyunca ücretsiz deneme seçeneği de mevcut. (link)

Lazypoly

Web siteleri ve mobil uygulamalar için “image placeholder” hizmeti olarak resimleri küçük boyutlarda SVG formatında sunuyor. Başta resimleri poligon formatında ifade edecek, daha sonra blur gibi farklı özellikleri eklenecek. Ürün halen geliştirme aşamasında.

Meetinghand

Özelleştirilebilir bir etkinlik yönetim yazılımı. Etkinlik programlarını mobil ve webden yayınlamaya olanak tanıyan Meetinghand, ödeme almadan otel & bilet satışına ve sponsor organizasyonlarına kadar geniş bir yelpazede hizmet veriyor. (link)

MobiRoller

MobiRoller.com kodlama bilmeden mobil uygulama yapmayı sağlayan bir platform. Firma çalışmaları mobil uygulama geliştirme, mobil uygulamayı büyütme ve uygulamadan gelir elde etme aşamalarının kolaylaştırılmasına odaklanıyor. Mobiroller, 2018 sonuna kadar dar kapsamlı yeni bir mBaaS ürününü ve Monetizasyon aracını ürün gamına ekleyecek. (link)

Modaltrans

Lojistik servisi sunan firmaların; operasyon-finans-filo-depo-antrepo süreçlerini yönetmelerini sağlayan bir SaaS uygulaması. Bir yıldır aktif olarak sahada ve 10’un üzerinden uluslararası nakliye firması ürünü kullanıyor. (link)

Monapi

Basit arayüzler üzerinden API tasarlama, yayına alma, versiyonlama ve gözlemlemeye yarayan bir platform oluşturucu. Kullanıcı API hizmetinin varlık tasarımı yapıldıktan sonra, Monapi bu uygulamaya özel geliştirme platformu oluşturuyor. Bu platform API servisinin aktif kullanılabilmesi için gerekli dokümantasyon, yönergeler, SDK olarak adlandırılan yazılım geliştirme kitleri ve API programcılığı için gerekli araçları içeriyor.
Dilerse Platformun sahibi , platformunu geliştirici portalını yayınlayarak kendi uygulama ekosistemini ve yazılımcı ağını oluşturmaya başlayabiliyor.

NoSQLClient

Piyasaya Mongoclient olarak başladıktan sonra adını değiştiren bir ürün. Nosqlclient tipik olarak bir ‘MongoDB Yönetim’ arayüzü. NoSQLClient’ın en önemli özelliği hem web, hem de masaüstü uygulaması olarak derlenip kurulabilmesi. (link)

Opsgenie

10 milyon dolar yatırım alan Opsgenie, izleme yazılımlarının bulduğu hataları, üzerindeki tanımlı nöbetçi kişilere SMS, mail, push notification gibi yöntemlerle haber veriyor. Problem üzerinde birisi çalışmaya başlıyorum dediğinde, problemin hızlı çözülmesi için alarm üzerinde yeterli bilginin olmasını sağlamak, gereksiz alarmların kişileri rahatsız etmesini önlemek gibi bir çok sorun için araçlarda sunuyor. Tüm bunları yaparken bu süreç içerisinde olan izleme (NewRelic, Nagios etc), ticketing (Jira, Zendesk etc), collaboration (Slack, HipChat etc.) araçlarının koordinasyonlarını da sağlıyor. (link)

PingTurk

2014 yılında kurulmuş bulut tabanlı bir web izleme (MAAS — Monitoring as a Service) platformu. Türkiye’nin farklı illerinde bulunan veri merkezlerindeki ölçüm noktalarına ek olarak; mobil operatörlere bağlı ölçüm noktaları ve yurtdışı ölçüm noktaları ile web sitenizi aynı anda birçok yerden ve farklı şebekeler arkasından izleyerek, müşterilerinizin yaşadığı deneyimi size raporluyor. Herhangi bir kesinti anında sizi önceden uyararak müşteri/nakit kaybını engelliyor. (link)

PangoHR

10 ila 500 çalışanı olan KOBİ’ler için; özlük ve izin yönetimi, geribildirim, kural setleri, personel takip ve vardiya yönetimi gibi araçları içeren bulut tabanlı insan kaynağı yönetim yazılımı. (link)

Paraşüt

Kendisini “yenilikçi işletmeler için ön muhasebe programı” olarak tanıtıyor. Paraşüt, (e-)fatura, tahsilat, stok takibi, CRM ve banka entegrasyonlarını tek bir önyüzden vererek muhasebe servisini sunuyor. (link)

Phygitalmind

Firma, perakende sektörüne yönelik yazılım ürünleri geliştiriyor. Amaçları dijital ve fiziksel deneyimi birleştirerek müşterinin satın alma süreçlerini zenginleştiren, satış süreçlerini basitleştirip, hızlandıran teknolojiler üretmek. (link)

Predicthing.ai

2 yıl önce ABD firması olarak faaliyete başladı ve SaaS modelde core predictive analytics çalışmaları yapıyor. Kural ve AI bazlı geliştirmelerde farklı sektörlerin verilerini anlamlandırıyor. Çalışanlarının tamamı uzaktan çalışan firma, 3 yıldır profesyonel spor istatistikleri ve son 1 yıldır finans istatistikleri üzerine kendi ürünlerini geliştiriyor. (link)

Prisync

Firma, e-ticaret firmalarına otomatik rakip fiyat takip ve analizi sağlıyor. Bunun yanında fiyatlandırma özelinde daha etkili rekabet için dinamik pazarlama, rakip stok takibi, geçmişe dönük rakiplerin fiyatlandırma trendlerin okunmasını sağlayacak anlaşılır raporlama gibi özellikleri de var. Firmanın kullanıcı portföyünde aktif olarak 40 farklı ülkeden 400’den e-ticaret kurumu var. (link)

Reachpeople

Estonya merkezli firma, “Marketing Automation” hizmetini SaaS olarak sunuyor. (link)

Restpack

Firma, çeşitli API’leri geliştiricilerin kullanımına sunuyor. Halen HTML’den PDF’e ve Ekran görüntüsü servislerini sağlıyor. (link)

Rubu

Digital science” işini SaaS’ta sunuyor. Çok yakında ürün haline gelmesi ve sayfanın açılması için çalışıyorlar.

Salesmot

Firma, oyunlaştırma dinamiklerini kullanarak satış hedefi olan birimlerin hedeflerine kolay ve eğlenceli bir şekilde ulaşmasını sağlıyor. Ayrıca çalışanların satış süreçlerinde yaşadıkları sorunları analiz ederek İK departmanlarının da işini de önemli ölçüde hafifleten bir çözüm sunuyor. Uygulama içerisinde ayrıca düello modu ve kişiselleştirilebilen ödül marketi bulunuyor. Salesmot’u 14 gün ücretsiz deneyebilirsiniz. (link)

Satış Ekibim

Firma, SaaS modelde Saha satış ekip yönetimi ve Satış raporlama gibi hizmetler sunuyor. Daha önce on-prem modelde satışları olan ekip son zamanlarda tamamen SaaS’a odaklanmış durumda. Firma bir süredir satış tahminlemeleri AI çekirdeği üzerinde çalıştırıyor. (link)

Segmentify

Firma, gerçek zamanlı akıllı ürün önerileri sistemi ile kullanıcılara e-ticaret sitelerinde kişiselleştirilmiş ürün önerileri yapıyor. Bunun yanında gerçek zamanlı ürün ve banner performanslarının ölçülebildiği modüllerle de analitik ihtiyaçları karşılanıyor. Türkiye, Almanya, Dubai, Fransa ve İngiltere ofislerinde hizmet veren Segmentify’ın Hepsiburada, N11, Boyner, Beymen ve Columbia gibi müşterileri var. (link)

Sendloop

Sendloop, 180 ülkede 36000 müşteriye hizmet veren firma, kullanımı basit profesyonel bir eposta pazarlama servisidir. (link)

Sociality.io

Ajansların ve markaların tüm sosyal medya operasyonlarını tek bir yazılım üzerinden yönetmelerine olanak sağlıyor. 2.500’ün üzerinde marka sayfası halen Sociality.io tarafından yönetiliyor. (link)

TDSMaker

Firmaların ürün veya hizmetleri için teknik bilgi formları (datasheet) oluşturabilecekleri bir uygulama. Firma başlangıçta çok sayıda ürünü olan üreticileri düşünerek yola çıkmış, fakat son aylarda TDSmaker yazılım ve hizmet sektöründen daha fazla ilgi görmeye başlamış. (link)

Tesla ERP

Bulut tabanlı ERP/CRM çözümleri sağlayan Tesla ERP, bulut ortamında firma CRM’i, sanal e-mağaza ve web sitesi hizmetleri sağlıyor. (link)

Testinium

Web ve mobil uygulamalar için fonksiyonel test yapan bir ürün. SahaBT firmasının aynı zamanda Loadium isimli bir de performans test ürünü var. Ücretsiz sürümlerini canlı öncesi sürümler için denemek mümkün. (link)

Translate With Us

Daha verimli, daha kaliteli ve daha hızlı çeviri yapmanız için ihtiyacınız olan her şeyi tek bir platformda sunuyor. Terminolojik sözlük, büro analizleri, anlık mesajlaşmalar ve bildirimler gibi bir çok özellik bulut altyapısı ile buluşuyor. (link)

TR Cari

2016 yılında geliştirilmeye başlanan ürün, müşteri kaydı, cari hesap ve iş takip programı olarak SaaS hizmeti veriyor. (link)

Tuşla

Yazılı kanalları tek çatı altında birleştirip firmaların müşteri hizmetleri yönetimindeki verimliliğini artırıyor. Ekip yakında yeni bir isim ve SaaS modeliyle yurtdışına açılmayı hedefliyor. (link)

Udentify

Ürün için Google Analytics’in fiziksel satış noktaları için üretilmiş hali olarak düşünülebilir. Firma, mevcut kamera sistemi üzerine eklenen bir yazılım ile gerçek zamanlı müşteri takibi yapıyor. Ürün bu sayede perakendecilerin mağaza operasyonlarını daha verimli hale getiriyor. (link)

Vault

Vault, şirket içinde üretilen her türlü bilginin saklanması (deneyimler, çözümler, cevabı aranan sorular, müşteri geri bildirimleri, yeni fikirler, kontrol listeleri, ürün makaleleri, kurumsal prosedürler vb.) ve paylaşılmasını sağlayan kurumsal hafıza platformudur. (link)

Volosoft

Doğrudan SaaS hizmeti sunmayan, ancak multi-tenant uygulamalar geliştirmek için gereken altyapı hizmeti veren bir kurum. Bu ürünü satın aldığınızda ASP.NET Core (ya da MVC 5.x) tabanlı bir Visual Studio çözümü satın almış oluyorsunuz. Bu çözümde kullanıcı yönetimi, rol yönetimi, izinler, tenant yönetimi, paypal entegrasyonu, subscription sistemi hemen her SaaS uygulamasında ortak olan bir altyapı temin etmek ve hızlı bir şekilde ürün geliştirmek mümkün. (link)

WebGazer

web sitelerinin çalışıp çalışmadığını periyodik olarak kontrol edip bir hata ile karşılaşıldığı zaman e-posta ya da Slack yoluyla ilgili kişinin haberinin olmasını sağlayan bir servis. Ücretsiz planı da olan WebGazer’ın oldukça basit ve kullanışlı bir arayüzü var. (link)


PAYLAŞ
1983 model, yazılımcı, yazar, gamer, fotoğraf sever ve fütürist.