Akıllı cihazlar, günlük hayatımızın çoktan ayrılmaz bir parçası oldular bile. Bu konumlarını borçlu oldukları özellik ise sınırsız sayıda ve sınırsız amaçlara hizmet eden uygulamaları. Diğer yandan, mobil uygulama ekosistemi sürekli ve hızlı bir şekilde gelişen, değişen bir ortam. Her yıl, vazgeçilmezlere yenileri eklenebilmekte. En yaygın mobil işletim sistemi Android için bu yılın en ilginç uygulamalarından bazılarına bu yazıda göz atacağız. Günlük yaşamdan eğlenceye, her amaca hizmet edecek birkaç uygulama bulacağınızı umduğumuz listemize başlayalım. İşte 2017 yılının en iyi Android uygulamaları…

Todoist

Modern yaşamda, çoğumuz yapmak istediğimiz pek çok iş ve bunları yerine getirecek sınırlı zamanın arasında sıkışıyoruz. Bu da çoğu zaman hem yapacağımız işlerin, hem de bunlarla ilgili zaman yönetiminin ucunu kaçırmamızla sonuçlanıyor.

Todoist menü ekranı önemli listelere ve ayarlara hızlı erişim sağlıyor

Todoist, bu konuda bizlere yardımcı olabilecek modern bir ajanda bir anlamda. Proje bazlı işlerde çalışan çoğumuz zaten bu tür araçlara alışığızdır. Todoist bu konseptle, fakat direkt olarak mobil cihazlar için tasarlanmış.

Farklı kategorilerdeki görevlerinizi farklı “projelere” ayırabiliyor, bu projeler içinde de tarih ve saat belirleyerek görevler oluşturarak koşturmacanızı daha organize bir hale getirebilirsiniz.

Bu özellikleri uygulamanın ücretsiz sürümünde sınırsız süreyle kullanabilirsiniz. Diğer yandan eğer bu görevlere etiketler, yorumlar ve dosyalar eklemek istiyorsanız, uygulama bu özellikleri premium sürümüyle sunuyor. Şu an, premium sürümün yıllık ücreti 105 TL.

Todoist: Takvim Uygulaması
Todoist: Takvim Uygulaması
Developer: Doist Inc.
Price: Free

Reverse Dictionary

İfade etmek istediğiniz kavramı bildiğiniz, fakat kelime karşılığını bir türlü hatırlayamadığınız oldu mu? Bir hayli sinir bozucu olabilmesi bir kenara, önemli bir yazışma ya da görüşme esnasında olursa üretkenliği de olumsuz etkileyebilecek bir durum.

Peki size kelimelerle kavramı tarif ettiğinizde size olası kelimeleri getiren “ters bir sözlük” olduğunu söylesek? Tam olarak bu durumlara karşı bir silahınız olurdu. Reverse Dictionary adından da anlaşılacağı gibi bu uygulama işte.

Reverse Dictionary ile hatırlayamadığınız kelime kalmayacak

Uygulama, aynı zamanda okunduğu gibi yazarak, kelimenin yazılışını bulmanızı da sağlayabiliyor.

Reverse Dictionary
Reverse Dictionary
Developer: Mihca Ceylan
Price: Free

Quik

2017 yılının en iyi Android uygulamaları arasında, aksiyon kameraları ile tanınan GoPro tarafından geliştirilen Quik uygulaması da yer alıyor. Quik, Android sistemi için oluşturulan az sayıdaki video düzenleyicilerinden biri.

Tamamen ücretsiz olan Quik sayesinde, cihazınızdaki video ve fotoğrafları kullanarak, dilediğiniz bir arka plan müziği ile birlikte videolar hazırlayabilirsiniz. Adobe Premier ya da Sony Vegas Pro gibi profesyonel masaüstü uygulamalarıyla aynı işlevleri beklememek gerek elbette. Ancak, Quik ile ihtiyacınız olan pek çok işleve sahipsiniz yine de.

Quik, Android cihazlarınız için kullanışlı ve ücretsiz bir video düzenleme alternatifi

Quik’in sağladığı işlevler arasında kullandığınız öğelerin süresini belirleme, videonuza efektler ve yazılar ekleme, intro ve outro bölümleri oluşturma gibi kullanışlı temel video editörü özelliklerini bulmak mümkün.

Feedly

Web siteleri ve bloglar, artık çoğumuzun ana bilgi kaynağı durumundalar. Gerek haber alma kanalları olarak, gerekse dergilerin yerini tutacak şekilde belirli konularda makaleler okumak için hepimizin başvurduğu pek çok site var.

Feedly, internet siteleri üzerindeki yayınları mobil cihazlarınızdan takibi kolaylaştırıyor

Elbette, takip ettiğimiz kaynakların sayısı arttıkça, hepsini birden anımsamak güçleşiyor. Ayrıca, bu kaynakların hepsi mobil sitelerinde masaüstü ile aynı tecrübeyi sunamayabiliyor. Her birinin mobil uygulamasını indirip tek tek takip etmek de takdir edersiniz ki en pratik çözüm değil.

Bu noktada, Feedly yardımımıza koşan bir uygulama. Takip etmeyi sevdiğiniz içerikleri ekleyerek tek bir noktadan, gerek evimizin konforunda, gerekse mobilken, işten dönüşte, birilerini beklerken vb. takip etmeyi sevdiğimiz tüm elektronik yayımlardaki yeniliklerden haberdar olabiliyoruz.

Feedly - Smarter News Reader
Feedly - Smarter News Reader
Developer: Feedly Team
Price: Free

VLC

Çoğumuz, masaüstü sistemlerden VLC Player’ı tanıyoruz. VLC, her formatı gösterebilen bir video oynatıcı. Android cihazınızda da tüm video izleme ihtiyaçlarınızı karşılayabilmek için VLC‘ye artık Play Store üzerinden de erişmek ve cihazınıza kurmak mümkün.

VLC Player video izleme ekranı

Kolay kullanımı ve optimize yazılımıyla VLC, cihazlarında sıkça video izleyen, özellikle de masaüstü sistemlerden aktardıkları video dosyalarını izleyen kullanıcılar için ideal bir uygulama.

VLC for Android
VLC for Android
Developer: Videolabs
Price: Free

Airbnb

Diyelim ki şehirden bir kaç günlüğüne uzaklaşmak, küçük bir kaçamak yapmak istiyorsunuz; fakat otellerde kalmak da cazip gelmiyor. Bu durumda ne yapabilirsiniz? Airbnb işte tam da bu durum için var. Uygulama, ev sahipleri ile gezginleri buluşturuyor.

Airbnb ile konaklama ihtiyaçlarınız karşılamak çok daha kolay ve direkt.

Airbnb ile uygun fiyatlı kiralık daire ya da odalar bulabilir, fotoğraflarına, hatta ev sahiplerine ulaşabilirsiniz.

Android uygulaması, pratik ve kullanıcı dostu arayüzüyle, oda tutma sürecinizi çok rahat bir hale getiriyor. Eğer sık seyahat ediyorsanız, Airbnb kesinlikle sizin için 2017 yılının en iyi Android uygulamaları arasında yer alacaktır.

Airbnb
Airbnb
Developer: Airbnb
Price: Free

Steam

Dünya çapında en büyük ve popüler oyun marketlerinden biri şüphesiz Steam. Steam, her ne kadar masaüstü sistemlere yönelik de olsa mobil uygulaması, kullanıcılara Steam istemcisi tecrübesini akıllı cihazlarında da sürdürebilme imkânı sunuyor.

Steam Android uygulaması, pek çok Steam özelliği ve işlevine cihazınızdan erişimi mümkün kılıyor

Steam’in mobil uygulaması sade bir arayüze sahip olduğu halde, masaüstü istemcideki pek çok özelliği yine de sunabilmekte. Arkadaş listenizle sohbet, Steam community erişimi, mağazadan oyunları inceleme ve satın alabilme fonksiyonlarının tümünü, bu uygulama üzerinden yerine getirmek mümkün.

Bunun yanında, uygulamanın kazandırdığı ek bir özellik ise Steam hesabınızı daha güvenli hale getirebilmek için bir kimlik doğrulama aracı olarak da kullanılabiliyor oluşu.

Steam
Steam
Developer: Valve Corporation
Price: Free

Duolingo

Siz de “bir dil daha öğreneyim” diyip hiç başlayamamaktan şikayetçi misiniz? Dürüst olmak gerekirse ben öyleyim. Fakat Duolingo, bu konuda gerçekten çok yardımcı. Akıllı telefonunuzda geçirdiğiniz vaktin bir bölümünü bu uygulamaya ayırarak dil öğreniminizi oldukça eğlenceli bir şekilde başlatabilirsiniz.

Duolingo ile dilediğiniz kadar dili birden öğrenmeye çalışabilirsiniz!

Uygulamayı edinmek ve kullanmak tamamen ücretsiz, ancak uygulama içi reklamlar mevcut. Uygulama sizi motive etmek için oyun mekaniklerinden faydalanıyor. Dilerseniz reklamlardan uygulama içi abonelik paketleri alarak kurtulabilirsiniz.

Şu an için öğretebildiği diller: İspanyolca, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Rusça, Portekizce, Türkçe, Felemenkçe (Hollandaca), İrlandaca, Danca, İsveççe, Ukraynaca, Esperanto, Lehçe (Polonyaca), Yunanca, Macarca, Norveççe, İbranice, Galce ve İngilizce. Swahili dili ve Rumence de yeni eklenen diller arasındalar.

Seçeceğiniz dillerin altındaki derslere istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Ayrıca zaman geçtikçe geri dönüp tekrarlayarak bu derslerdeki “gücünüzü” canlı tutmanız gerekiyor.

Kullanıcıları motive eden oyun tarzı mekanikler ve testlerin sürükleyici yapısı sayesinde, bir kez başladığınızda elinizden bırakmak zor olabiliyor uygulamayı. Sizce de Duolingo, 2017 yılının en iyi Android uygulamaları içinde olmayı hak etmiyor mu?

Duolingo: Dil Dersleri
Duolingo: Dil Dersleri
Developer: Duolingo
Price: Free

Google Play Books

Akıllı telefonlar, sevgilinizi ya da belki de pizzacıyı aramak, belki WhatsApp ile komik kedi videoları göndermek ve Facebook üzerinde gezinmenin ötesinde, bize sınırsız alanda sınırsız imkânlar tanıyan gereçler. Çoğu zaman, günümüzün “aptal kutusu” olmakla suçlansalar da bu aslında oldukça büyük bir haksızlık. Zira bu cihazlarla ne yapacakları tamamen kullanıcıların kendine bağlı.

Google Play Books ile, sahip olduğunuz e-kitaplarınıza her yerden ulaşabilir, kütüphanenizi yanınızda taşıyabilirsiniz!

Buna bir örnek de milyonlarca kitaba erişme imkânı sağlayan Google Play Books. Kütüphanesinde satın alıp okuyabileceğiniz çeşitli dillerde pek çok kitap olmasının yanı sıra, ücretsiz kitaplar da bulabilmeniz mümkün. Dilerseniz, kitapları satın almadan bir bölümünü görüntüleyebiliyorsunuz. Aldığınız tüm kitaplar Google hesabınıza eklendiğinden, kitaplarınızı kaldığınız yerden dilerseniz bilgisayarınızda, dilerseniz akıllı telefonunuzda, dilerseniz de tabletinizde okumaya devam edebilirsiniz.

Sayfalar arası gezinmek, notlar eklemek ve sayfa aralıkları eklemek oldukça kolay.

Özellikle okumak istediğiniz ama matbu baskısı kalmamış ya da bulması zorlaşmış kitaplar için ya da belki orijinal dilinde okumak istediğiniz kitaplar için çok faydalı bir kaynak.

Google Play Kitaplar
Google Play Kitaplar
Developer: Google LLC
Price: Free

Quora

2017 yılının en iyi Android uygulamaları listemize değişik bir uygulamayla devam ediyoruz. Quora, diğerlerinden biraz farklı bir sosyal platform; çünkü tamamen sorular üzerine kurulu.

Hepimizin zihnini kurcalayan, çok çok önemli sorular olmuştur. Mesela, Nice’te en güzel balık nerede yenir? Ya da belki de tiramisu yaparken tuz mu şeker mi kullanıldığından emin olamıyorsunuzdur. Hatta belki de MiG-29’ların motorlarının neden bu kadar dumanlı olduğunu bir türlü anlayamadığınızdan, başka hiçbir şeye konstre olamama durumundasınız.

Quora ile kafanızda soru kalmasın!

Rahatlayınız. Quora sayesinde aklınızdaki soruları, tüm dünyaya sorabilir ve büyük olasılıkla da tatmin edici bir cevap alabilirsiniz. Aslına bakarsanız, yukarıdaki örneklerimden çok daha mantıklı sorular bulup bu platformu daha faydalı kullanacağınızdan da eminim.

Android uygulaması, çoğumuzun web üzerinde görmeye alışık olduğumuz Quora’yı akıllı cihazlarımıza getiriyor. Böylece sorularımızın yanıtları da nerede olursak olalım parmak uçlarımıza geliyor.

Quora: the knowledge platform
Quora: the knowledge platform

2017 Yılının En İyi Android Uygulamaları Sizce Hangileri?

En iyi Android uygulamalar diyince herkes farklı kriterlere göre uygulamaları inceleyip kendi listesine dahil ediyor. Peki siz olsanız bu listeye hangi uygulamaları eklerdiniz? 2017 yılının en iyi Android uygulamaları içinde vazgeçilmez olarak niteleyeceğiniz hangi uygulamalar var? Görüşlerinizi bize yorumlar bölümünden iletebilirsiniz.

Sonuç olarak; güncelliğini koruyan Android uygulamalarından derlediğimiz listemizin işinize yarayacağını ve sizi keyiflendireceğini umuyoruz. Eğlence, üretkenlik, eğitim ve seyahat gibi farklı alanlardaki başarılı uygulamaları birlikte inceledikten sonra, izninizle ben Duolingo’dan İsveççe öğrenmeye dönüyorum…