Malum Aralık ayındayız ve 2019 bitiyor. Yılın son ayında 2019’un En’leri ile sizleri tanıştırmayı planlıyorum. İkinci yazımız ise 2019 yılının Apple App Store oyunu: Skye: Children of the Light. Oyunu indirin ve ne kadar güzel, çekici, ihtişamlı olduğunu anlayacaksınız. Aslıda çok fazla söze gerek yok bu oyunu anlatmak için fakat birkaç kelam edilmesi gerekiyor.

Sky Children of the Light, RPG ve korku türlerinde bir oyun. Korku türünde olması direkt insanı zaten cezbediyor. Korku oyunu bulmak bir hayli zor. İyisini bulmak ise çok daha zor. Geliştiren koltuğunda oturan thatgamecompany’nin ilk ve tek mobil oyunu. Ama oyun gibi oyun. Apple App Store’da oyuna verilen puan tam tamına 4.9. Google Play Store’da ise henüz ön kayıt aşamasında.

Sky: Children of the Light ‘da Türkçe dil desteği ise bulunmuyor. İngilizcesini geliştirmek isteyenler için de yararlı olacaktır. İngilizce seviyesi de o kadar zor değil.

2019 Yılının Apple App Store Oyunu

Öncelikle Sky: Children of the Light ‘ın PlayStation 3’ün en beğenilen oyunlarından biri olan Journey’in arkasındaki thatgamecompany’nin oyunu olduğunu söylemekte yarar var. Zaten bu durum 2019 Yılının Apple App Store oyunu unvanını almasında katkı sağladı. PlayStation oyuncuları oynadıkları oyunların yapımcılarını genellikle araştırırlar. Araştırmalar sonucu mobil oyunlar için de gördüklerini denemeyi severler. Ki Journey’in yapımcıları olduğuna göre her PS’cı oyunu hemen indirmiştir.

thatgamecompany, Sky: Children of the Light ‘ı 2017 yılında duyurmuştu. Oyunun çıkışının ertelenmesi sonucunda çıkış tarihi Temmuz 2019’u bulmuştu. Sky: Children of the Light şu anda yalnızca mobil olarak iOS’ta oynayabiliyor. Geliştiriciler oyunun PC, Android ve konsollar için de çıkacağını duyurdu. Oyun aynı zamanda E3’te de tanıtılmıştı.

iOS kullanıcılarının oyuna olan ilgisi ve thatgamecompany’nin başarılı grafikleri ve oyun hikayesiyle birlikte 2019 yılının Apple App Store oyunu: Sky: Children of the Light seçildi.

Sky: Children of the Light

Oyuna ilk başladığım anlarda kafamı kaldıramadım. Görseller, İngilizce olsa dahi çevirebildiğim kadar anladığım hikayesi, karakterin tatlılığı direkt beni içine çekti. Oyundaki mekaniklerin içerisinde selam verme, oturup dinlenme hatta yaylanıp yatma bile var. Karakterinizle keşifler yaptıkça seviyeniz yükseliyor ve karakter çok ama çok daha tatlı bir hale bürünüyor. İleri seviyelerde görünümün ne hale geleceğini tahayyül bile edemiyorum.

Oyunda yedi farklı krallık var. 7 farklı krallığın da yüzlerce gizemi. Krallıklara girerek gizemleri çözmeye çalışıyorsunuz. Gizemleri çözdükçe krallıkta ilerleme kaydediyor ve bununla beraber seviye atlıyorsunuz. Gizem çözdükçe, belirli bölgelerdeki mumları yaktıkça veya açık dünyada karşılaştığınız oyuncular ile iş birliği yaptığınız zaman seviye atlayabiliyorsunuz. Sky: Children of the Light , açık dünya oyunu olması ve çevrimiçi özelliğiyle çok daha eğlenceli bir hal alıyor.

Oyun Hakkında…

  • Sky: Children of the Light ‘ta hediye paylaşmak ve arkadaşlıklar kurmak için bulduğunuz tüm mumları yakın.
  • İnanılmaz grafikleri ile beraber seviye aldıkça yeni yetenekler kazanın, en basitinden daha düşük seviyelerde kanatlarınızla keşiflerinizi hızlandırın.
  • 2019 Yılının oyunu olmasını yadırgamayın oyunun müzikleri de efsane.
  • Girdiğiniz krallıklarda keşifler yaparken mevsimlerin değiştiğini göreceksiniz. Krallıklarda keşifler sonrasında harita genişleyecek, görevler artacak. Alemleri genişleterek dünyanızı sürekli genişletin.

2019 Yılının Apple App Store Oyunu olan Sky: Children of the Light ‘ı edinmek isterseniz aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz. Ön Kayıt aşamasında olsa da Google Play Store linkini de bırakıyorum.

‎Sky: Children of the Light
‎Sky: Children of the Light
Sky: Children of the Light
Sky: Children of the Light