2019’un son ayı içerisinde sizlere En’leri açıklayacağımı söylemiştim. Daha önce de Apple App Store’un en iyi oyunu ve uygulamasından da bahsetmiştim. Şimdi yönümüzü biraz daha Google Play Store’a verelim. Google Play Store 2019 yılının en iyi uygulamaları listesini paylaştı. Listede birçoğumuzun yabancı olduğu, bilmediği harika uygulamalar bulunuyor. Yararlının da yararlısı bir yazı olacağını düşünüyorum.

Google açıkladığı bu liste ile 2019’a kendileri için noktayı koydu. Birazdan paylaşacağım uygulamaların listesini Android platformu baz alarak çıkarmış olsam da Apple kullanıcıları içinde -eğer ki varsa- linklerini bırakacağım.

2019'un En İyi Uygulamaları

2019 Yılının En İyi Uygulamaları: Ablo

Aslına bakacak olursak Ablo, bir arkadaş bulma uygulaması. Dünyanın dört bir yanından insanlarla sohbet edebileceğiniz, kendi dilinizde okuyup, yazabileceğiniz bir uygulama. Ablo’da sohbet ederken uygulama içerisinde görüntülü aramalarda canlı olarak çeviri özelliği bulunuyor. Tamamen ücretsiz olan Ablo uygulaması, dünyanın dört bir yanına sadece yerinizde oturarak seyahat edebilme imkanı sunuyor.

2019’un en iyi uygulamaları sıralamasında Google Play Store’da 1. sırayı alan Ablo’ya aslında hiç şaşırmadım. Devir arkadaş olma, sohbet, muhabbet kurma devri.

Ablo - Görüntülü konuşma yap
Ablo - Görüntülü konuşma yap

Halk Oylaması ile Seçilen 2019 Yılının En İyi Uygulaması: Oyna Kazan! 

Google Play Store’da oylama ile seçilen 2019 yılının en iyi uygulamaları kapsamında 1. sırayı alan uygulama ise Oyna Kazan oldu. Sizlere zaten daha önce Oyna Kazan uygulamasından bahsetmiştik ki ülkemizde genel kültür yarışması kapsamlı uygulamalar genellikle ilk 5’e giriyor.

 

‎Oyna Kazan - Bilgi Yarışması
‎Oyna Kazan - Bilgi Yarışması
Oyna Kazan - Kazandıran Bilgi
Oyna Kazan - Kazandıran Bilgi
Developer: 3K Mobile
Price: Free

Fotoğraf Uygulaması: Gallery Go!

Listeye bir fotoğraf uygulaması girmese zaten olmazdı. Gallery Go, Google Fotoğraflar uygulamasının minimalize edilmiş hali. Uygulama ile fotoğraflarınızda küçük değişiklikler yapabiliyorsunuz. Aynı zamanda galerinizdeki içerikleri daha düzenli kullanabilirsiniz.

Gallery
Gallery
Developer: Gallery Go
Price: Free

Müzik Uygulaması: Mubert 

Mubert temelinde bir müzik uygulaması evet ama küçük fakat etkileyici farklı bir detaya sahip. Mubert uygulaması ile aktiviteler seçebiliyorsunuz. Misal verelim; iştesiniz ve konsantrasyon eksikliği hissediyorsunuz, buna göre bir mod kullanabilirsiniz. Yarın erken kalkacaksınız ve uyumanız gerekiyor müzik dinlerken uyku modunu ayarlayarak daha rahat uykuya dalabilirsiniz. Şarkı dinlediğiniz anların kalitesini artırın.

Mubert: AI Music Streaming
Mubert: AI Music Streaming
Developer: MUBERT Inc.
Price: Free
‎Mubert: AI Music Streaming
‎Mubert: AI Music Streaming
Developer: Mubert Inc.
Price: Free+

Gene Vazgeçemediniz – Yemek Uygulaması: Lokma

Kişisel gelişim türündeki en iyi uygulama ise Lokma seçildi. Lokma, dünyanın dört bir yanındaki yemeklerin ve sosların tariflerinin bulunduğu çok tatlı bir uygulama. Aynı zamanda uygulamanın yemek yapmayı öğretici özelliği de bulunuyor.

Lokma - Yemek Tarifleri
Lokma - Yemek Tarifleri
Developer: Piri Medya
Price: Free
‎Lokma - Yemek Tarifleri
‎Lokma - Yemek Tarifleri
Developer: Piri Medya
Price: Free

En İyi Çizim Uygulaması: Concepts- Sketch, Design, Illustrate

Çizmeyi sevenler için harika bir uygulama: Concepts- Sketch, Design, Illustrate. Google kendi yorumunu katarak bu oyuna ”hayran” olduklarını söyledi. Uygulama sayesinde çizimlerdeki en ufak detayları bile kendinize göre özelleştirebiliyorsunuz.

Concepts: Sketch, Note, Draw
Concepts: Sketch, Note, Draw
‎Concepts
‎Concepts
Developer: TopHatch, Inc.
Price: Free+

2019 Yılının En İyi UygulamalarıMorphin- CGI GIF Maker & Editor- 2019 Yılının En İyi Uygulamaları

Uygulamayı kullanarak size özel GIF’ler oluşturabiliyor ve arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz.

 

Morphin – CGI GIF Maker & Editor
Morphin – CGI GIF Maker & Editor
‎Morphin – CGI GIF Studio
‎Morphin – CGI GIF Studio
Developer: URANIOM
Price: Free

2019 Yılının En İyi UygulamalarıPlank Egzersizi- 30 Günlük Zorlu Plank Görevi

Google Play Store’da 2019 yılının en iyi uygulaması başlığında spor türündeki en iyi uygulama Plank Egzersizi oldu. Fazla kilolardan kurtulmak ve form tutmak istiyorsanız uygulamadaki egzersizleri yaparak ciddi anlamda kilo verebilir, fiziğinizi istediğiniz şekle getirebilirsiniz.

Evde Plank Egzersizleri
Evde Plank Egzersizleri
‎At Home Plank Workouts
‎At Home Plank Workouts
Developer: Leap Health
Price: Free+