Yılın uygulamaları, oyunları adına başlattığım yazı furyasına kaldığımız yerden devam edelim. Apple App Store’da yılın oyunu seçilen Sky: Children of Light oyunundan hemen önceki uygulamamız; 2019 yılının Apple App Store uygulaması seçilen, Spectre Camera.

Uygulamaya sadece iOS’ta, yani iPhone kullanıcılarının erişebildiğini söylemek isterim. Uygulamanın geliştiricilerinden Ben Sandofski’nin sözlerine bakacak olursak: ”Binlerce lira vererek alacağınız bir fotoğraf makinesi, tripod, filtre gibi her türlü ekipmanı satın almak, taşımak gibi zahmetli işlere girmeden, uygulama ile aynı performansı yakalayabilirsiniz.” Uygulamanın başarısının sırrını tek bir cümlede açıklamış.

2019 Yılının Apple App Store Uygulaması: Spectre Camera

Uygulama, tüm fotoğraf çekme işlemlerini canlı bir fotoğraf gibi kaydediyor. Pozlama süresi 3 ila 9 saniye arasında değişiyor. Canlı fotoğrafı ister sadece fotoğraf, isterseniz de video olarak kullanabiliyor ve üzerinde oynama yapabiliyorsunuz. iPhone 11’in geliştirilmiş fotoğrafçılık özelliklerinin tamamını çok daha efektif kullanabiliyorsunuz. Buna göre de fotoğraf kaliteniz gerçekten artıyor.

Diğer kamera, fotoğrafçılık uygulamalarına nazaran Spectre Camera, fazlaca gelişmiş bir yapay zeka algoritmasına sahip. Geceleri araba farları ile yol çizgileri çizmekten tutun, akan bir suyu bile pürüzsüz hale getirebiliyor.

Spectre Camera

2019 Yılının Apple App Store uygulaması seçilmesi aslında arkasındaki geliştiricilerin daha önce çıkardığı işlerin de bir yansıması. Bilenleriniz vardır, Halide uygulaması da Spectre Camera’yı geliştiren geliştiriciler tarafından tasarlandı. Halide de kalite açısından çok iyi bir fotoğraf uygulaması idi. Halide ve Spectre Camera uygulamaları ile DSLR ya da aynasız kamera kullanmanıza gerek kalmıyor.

Uygulamanın Diğer Özellikleri

  • Çektiğiniz uzun pozlamalarda, kalabalık mekanlardaki insanları ve araçları fotoğraftan kaldırabiliyorsunuz.
  • Uygulama su odaklı fotoğraflarda ise birinci sınıf kalite sunuyor.
  • Yapay zeka destekli görüntü sabitleme yapabiliyor, tripod desteği sağlıyor.
  • Makine öğrenimi sağlayabiliyor(Bir nevi ders niteliğinde).

2019 Yılının Apple App Store Uygulaması Spectra Camera

Apple App Store’da yılın uygulaması seçilen Spectre Camera da aynı Halide gibi ücretli bir uygulama. Fiyatı ise an itibariyle 19.99 TL(değişebilir). Halide’nin fiyatına göre ise sudan ucuz; Halide aylık 39.99 TL. Spectre, fiyat-performans açısından çok kaliteli bir uygulama.

Kullanabileceğiniz en iyi fotoğraf uygulamalarından olan Spectre Camera’yı indirmek isteyen okuyucularım için linki aşağıya bırakıyorum.

‎Spectre Camera
‎Spectre Camera
Price: Free+