Facebook Workplace uygulaması, daha önce Facebook at Work adıyla kullanıma açılmıştı. Facebook at Work, dünyada binden fazla firma ve organizasyon ile 100 binden fazla grup tarafından kullanılıyor. Şimdi daha fazla güçlendirilen Facebook Workplace uygulamasının mobil özellikleri, masa başında çalışmayan ve ofisleri olmayan insanlar için büyük kolaylıklar getiriyor.

Facebook Workplace, bu alanda ciddi bir uygulama olan Slack’e rakip olarak sunuldu. Slack, bilindiği gibi, firmaların çalışanları ile sosyal ağlarda olduğu gibi iletişim kurmasını ve bilgi paylaşımı yapmasını sağlayan bir uygulama. Bu uygulama iOS, Android, Windows, Mac ve Linux gibi çeşitli platformlarda kullanılabiliyor ve sürekli bilgi akışı takip edilebiliyor.

30 Bin Organizasyon Facebook Workplace Kullanıyor

Slack’e rakip olan Facebook Workplace kısa sürede 30 bin organizasyona ulaşmayı başardı. Çalışma ortamında güvenilir bir iletişim platformu olan Facebook Workplace, bu organizasyonlar içinde 1 milyondan fazla gruba hizmet veriyor. Firmadan yapılan açıklamaya göre daha Nisan ayında 16 bin organizasyon tarafından kullanılan Workplace uygulamasını, son altı ay içinde 14 bin civarında yeni organizasyon daha kullanmaya başlamış.

Uygulama bu başarısı ile sadece Slack uygulamasını değil, Atlassian şirketinin Stride, Microsoft şirketinin Team ve Todoist şirketinin Twist gibi uygulamalarını da geride bırakmış durumda.

Şimdi Facebook Workplace’in yeni bir uygulaması daha çıktı: Workplace Chat. Bu bir masaüstü uygulaması ve Facebook Workplace, bu uygulama ile yeni özellikler kazanıyor. Artık uygulama kapsamına, grup şeklinde video görüşmeleri ve ekran paylaşımları da giriyor. Workplace Chat uygulaması ile artık mesaj göndermek için internet tarayıcısında Facebook açmaya da gerek olmayacak.

Workplace Chat uygulaması, Facebook Workplace kullanan takımların 50 kişiye kadar görüntülü konferans yapmalarına imkan veriyor. Daha önce, hatırlanacağı gibi görüntülü konuşmalar sadece birebir yapılabiliyordu.

Facebook, kullanıcıların ne kadarının ücretli kullanıcı olduğunu açıklamıyor. Ancak yine de en yakın rakibi Slack’e fark atmaya hazır gibi görünüyor. Burada son bir hatırlatma yapalım. Slack uygulaması bugünün iş dünyasında oldukça popüler bir iletişim platformu ve bu uygulamayı kullanan 60 bin ekip olduğu ve bunların içinde 50 binden fazla ekibin ücretli olduğu biliniyor.

Sizin çalışma hayatınızda bu amaçla kullandığınız bunun gibi uygulamalar var mı? Slack ve Facebook’un Workplace uygulamasını kıyasladığınızda sizce hangisi daha kullanışlı? Görüşlerinizini bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.