2 Ağustos 2012’de yayıncılığını ve gelişimini ‘’Supercell’’in üstlendiği Clash of Clans çok oyunculu çevrimiçi bir strateji oyunu. Oyunda 9 yaş sınırı bulunmakla beraber Apple App Store’da 4.4, Google Play Store’da 4.6 puana sahip. Oyun, Google Play Store’da “Ücretsiz En Popüler Oyunlar”‘da 1. Sırada yer alırken iOS kullanıcıları pek ilgi göstermemiş olacak ki “Strateji” kategorisinde 8. Sırada kalmış.

Clash of Clans ve Devasa Bekleme Süreleri

İlk kez 2013’te oynama zevkine eriştiğim Clash of Clans, acayip zamanımı almasını istediğim fakat tarzı yüzünden her ama her gün günlük dozajımı alamadan çıktığım bir oyundu.

Köyünüzdeki yapıların bir sonraki seviyeye ulaşma saatleri, zor bulunan bol ganimetli rakip köyler ve tabi ki ordunun kampındaki yerini alması öyle uzun sürelere sahipti ki bildirim panelinde sevgilimin mesajından önce Clash of Clans bildirimi beklerdim. İnşaatçılarınızın hiçbiri müsait değilse geliştirme tamamlanana kadar ülke dışına çıkıp geri gelebilirsiniz.

En Can Alıcı Nokta: Klan Kurmak

Tek başına oyun oynarken sıkılmak diye bir şey var hele ki bu çok oyunculu, çevrimiçi bir oyunsa.

Clash of Clans’ta klan kurmak, hesap ismi bulmaktan daha zordur. İsim genele hitap etmeli, klan adından dolayı isteğini geri çevirdiğim bile olmuştur. Tuttuğunuz takımın ismini klanınıza koyarsanız istek attığınız oyuncu takımı tutmuyorsa gelmez tabi bu konuda birazcık duyarlı olalım öncelikle.

Klan açarak; arkadaşlarınızla, oyun içerisinde tanıştığınız, klan üyeliği daveti attığınız oyuncular ile bir ekip kurmak oyunun beni en çok çektiği nokta kesinlikle. Klan savaşlarındaki taktikler, klan üyelerinizin klan kalesine yaptığı bağışlar ile klanınızın rakipleriniz karşısında galip gelmesi, kazandığınız savaşın sonunda yıldız hanenize doğru kayan 3 yıldızın zevki çok başka. Tabi savaşı kazanırsanız klan kalenize gelen gani gani ganimetleri de unutmamak gerek.

Clash of Clans

Bir Köye Bakamıyorduk, İkincisini Verdiler!

Soldaki Gemi’ye tıklayarak geçebileceğiniz ikinci köyün, benim de katıldığım bazı yorumlara göre kullanıcıların gözünde pek bir değeri yok. Zaten ana köy için altın ve iksir toplamak zorken bir de ikincisi ile uğraşmak boş bir uğraş gibi geliyor.

Oynamaya Devam

Oyunun can sıkıcı, sabır sınayıcı birkaç noktası olmasına rağmen, bağımlılık seviyesi çok yüksek. Gelişmelerin köyünüzdeki değişikliğini dört gözle beklemek, kışlalarınızda ordunuza kuvvet katacak yeni savaşçıları kullanma isteği, savaşçılarınızın güçlendirmelerinin sonuçlarını savaşlarda görmek inanılmaz bir zevk veriyor. Hatta öyle ki, o kışlayı, topu, havanı, Pekka’yı, Ejder’i, Yaban Domuzu’nu açmadan seviye atlattıracak altını, iksiri kazanmadan oyundan çıkamıyorsunuz.

2013’teki köyümü iki sene sonra eli sopalı bir ağa geldi ve benden aldı. Şaka şaka, bildiğiniz hesabı sattım. O zamanlara göre iyi de bir meblağa satmıştım, 80’li 90’lı seviyelere gelmek o zamanlar büyük maharetti.

Benim oynamaktan büyük keyif aldığım, arkadaşlarımla vakit geçirebildiğim bu oyunun sitesini ziyaret edebilir daha fazla bilgi alabilirsiniz. Dilerseniz Google Play Store veya Apple App Store sayfalarından ya da aşağıdaki linklerden de Clash Of Clans’ı indirebilirsiniz.

‎Clash of Clans
‎Clash of Clans
Developer: Supercell
Price: Free+
Clash of Clans
Clash of Clans
Developer: Supercell
Price: Free

PAYLAŞ
Rocker ailenin Rocker çocuğu, Marvel taraftarı, futbolsever fakat çapraz bağları kopuk.