Ana Sayfa Haberler Instagram Ekran Görüntüsü Bildirimi Sonlandırıldı

Instagram Ekran Görüntüsü Bildirimi Sonlandırıldı

0
100
Instagram Ekran Görüntüsü Bildirimi

Instagram ekran görüntüsü bildirimi ile ilgili çalışmalarını sonlandırdı. Instagram’ın bir süredir test ettiği özellik, ekran görüntüsü alınan kullanıcıya bilgi verilmesini sağlıyordu. Ancak bu özellik, bazı kullanıcıların tepkisine neden olmuştu.

Instagram Ekran Görüntüsü Bildirimi

Instagram Ekran Görüntüsü Bildirimi Nedir?

Hiç şüphesiz Instagram, günümüzün en popüler mobil uygulaması. Facebook’un tahtını sallayan ve genç kullanıcıların en çok tercih ettiği uygulama olan Instagram, bir süre önce yeni bir özelliği kullanıma sunmuştu.

Bu özellik, bazıları için kullanışlı ve faydalı olsa da pek çok Instagram kullanıcısı için tam bir kabustu. Bir fotoğrafın ekran görüntüsünü aldığınızda, ekran görüntüsü alınan kişinin profiline bildirim gönderiliyordu.

Özellik, henüz test aşamasındaydı. Ancak gelen tepkiler nedeni ile Instagram, bu özelliği rafa kaldırdı. Henüz tüm kullanıcıların deneyimleyemediği bir aşamada, kullanıcılar rahatsızlıklarını dile getirdi.

Instagram Ekran Görüntüsü Bildirimi

Özellik Snapchat’te Var

Aslında sosyal medya kullanıcıları, özelliği Snapchat nedeni ile gayet iyi biliyor. Ancak uzun yıllardır Snapchat’te olan bu özellik, bazı Instagram kullanıcılarının hiç hoşuna gitmedi.

Özelliğe tepki gösteren kullanıcıların ortak görüşü, profili açık şekilde paylaşım yapanların fotoğraflarının kaydedilmesinin gizlilik ihlali olarak kabul edilemeyeceği yönünde idi. Bu nedenle de böyle bir uyarı mesajına gerek olmadığı savunuldu.

Instagram yetkilileri ise bu tepkiye daha fazla dayanamadı ve özellik, henüz test aşamasındayken sonlandırıldı. Bu nedenle şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da herhangi bir Instagram kullanıcısının herkese açık fotoğrafının ekran görüntüsünü alabileceksiniz. Üstelik bundan dolayı profil sahibine bildirim gitmeyecek.

Fotoğrafları Kaydetme Özelliği Mevcut

Bilindiği gibi Instagram, kullanıcılarına fotoğrafları kaydetme ve gruplandırma özelliği sunuyor. Beğendiğiniz, bilgi veren, tekrar görmek isteyeceğiniz fotoğrafları, kaydedebiliyor ve hatta isimlendirerek gruplayabiliyorsunuz.

Bu işlem sonrası, fotoğraf sahibine bilgi veriliyor. Ancak kaydetme işleminin hangi profil tarafından gerçekleştirildiği açıklanmıyor.

Özellikle gizlice takip edilen kullanıcıların kimin tarafından takip edildiğini öğrenmelerini sağlayacak bu özellik, şimdilik rafa kaldırıldı. Bakalım söz konusu özellik, önümüzdeki süreçte yeniden gündeme gelecek mi…

error: İçerik korunuyor!