TrueDepth isimli kamera sistemi, Apple’ın iPhone X ile birlikte getirmiş olduğu bir donanım ve yazılım harikası. TrueDepth’in en önemli katkısı, kullanıcıların Face ID gibi önemli özelliklere ulaşmasını sağlaması. Ancak, 2018 yılında çıkacak iPad’ler için tek başına bu özellik yeterli olacak mı?

Harika bir uygulama örneği olan TrueDepth, kullanıcılar arasında adeta yeni bir dönem başlattı. Donanım ve yazılımın birlikte kullanılmasıyla ortaya çıkan bu sistemi, yakın zaman içerisinde Samsung ve Huawei gibi firmalarda da görmemiz mümkün olacak.

Diğer yandan Apple, iPhone X‘lerin seri üretiminde oldukça zorlandı ve siparişleri geciktirmek durumunda kaldı. Bu konuda yapılan gözlemler ve alınan haberlerden ulaşılan sonuçlara göre TrueDepth kamera sistemi, gelecek yıl içerisinde mobil cihazlar için adeta standart hale gelecek gibi görünüyor. Yaşanan üretim sorununu kısa sürede atlatmaya çalışan Apple, yeni çıkaracağı tabletlerin üzerinde çalışmaya başladı bile.

2018 Yılında Çıkacak iPad’ler Adeta iPhone X’in Büyütülmüş Hali

TrueDepth kamera sistemi, Face ID ve Animoji gibi pazar alanları açısından son derece önemli olduğundan, iPad satışlarını oldukça çoğaltabilir. Bakıldığında, akıllı telefon üretici firmalarının da yüz tanıma özelliği üzerinde çalışarak bu sistemi benimsemek için farklı uygulamalara yer verdiklerini görüyoruz. Asya merkezli olan bu firmalar, büyük şirketler aracılığıyla üretilmekte olan parçaları, firmalarla özel anlaşmalar imzalayarak kendi fabrikalarında üretme yoluna gidiyorlar.

Üretim konusunda önemli şirketler olan Finisar, Lumentum Holdings, Heptagon’un artan talebi karşılayarak gerekli çalışmaları yapması bekleniyor.  Aynı zamanda yeni çıkan iPad’lerin artırılmış ve üzerinde önemli çalışmalar yapılmış gerçeklik durumunu, güçlü hale getireceği de söyleniyor. Bu konu ile ilgili benzer sensör özelliklerini, cihazların arka kameralarına uygulanmış şekilde görmemiz mümkün.

Apple, 2018’de Sürpriz Yaparak Düşük Fiyatta Bir iPad’i Piyasaya Sunabilir

Yeni nesil iPad Pro’da Home tuşunun bulunmayabileceği, ortaya çıkan raporlarda açıklanıyor. Yaşanan gelişmelerle ilgili söylenen sözler, şimdilik birer söylentiden ibaret olsa da ürünlerin çıkışlarına yakın zamanlardaki bu söylentilerin gerçeklik payının son derece yüksek olduğuyla birçok kez karşılaşıldı. Yine de iPad ve Apple ile ilgili yaşanacak gelişmeleri sabırla bekleyip görmekte fayda var.

Siz 2018 yılında çıkacak iPad’lerin bir nevi iPad X konseptinde olması hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce yeni iPad’in özellikleri ve fiyatı beklentileri karşılayacak mı? Yorumlarınızı bekliyoruz.

PAYLAŞ
Teknolojiyi takip etmeyi seven, meraklı, yeniliklere açık, iyi bir spor izleyicisi, sıkı bir oyun takipçisi.