Roma döneminin öncüleri bilim ve felsefe kadar, sıradan hayatlarına da eğlence anlamında çok değer verirlerdi. Lükse ve eğlenceye düşkün olunan bu dönemde gladyatörler, arenalarda acımasızca savaşırdı. Beslenme, barınma ve eğitimleri koçları tarafından karşılanır, gereksiz yere hayatlarını kaybetmelerine asla izin vermezlerdi. Bu dönemlerin rüzgarını estiren Gladiator Heroes ‘dan sizleri bahsetme zamanı geldi.
Gladiator Heroes, Google Play Store’da 4.4, Apple App Store’da ise 4.5 puana sahip. İndirme sayıları ise 5 milyonun üzerinde, ki 300 Spartalı filminden ve Spartacus dizisinden sonra ortalık gladyatör, arena severler ile doldu.
Gladiator Heroes: Leonidas’ın Yolundan Git!
Oyun -her ne hikmetse ve nasıl oluyorsa- Leonidas’ın bir arenada 3v1 atmasıyla başlıyor. Hatta Leonidas filmdeki gibi diz çökmüş, o ağdalı sözlerini söylerken kontrol bize geçiyor ve 3 düşmanı da kılıçtan geçiriyoruz. Oyun bu sahnelerde bize, arenadaki dövüşlerin nasıl yapıldığını ve yeteneklerin kullanış şekillerini öğretiyor.
Kendi Gladyatörünü ve Köyünü Oluştur!
Leonidas ile küçük bir antrenman yaptıktan sonra kendi köyümüze dönüyoruz ve kendi gladyatörümüzü oluşturmaya başlıyoruz. Gladiator Heroes, oyunun başında bize bir adet ücretsiz, kefilsiz, şartsız gladyatör veriyor. Yeni gladyatörünüzü ”Gladyatör Konağı”ndan alabilirsiniz. Gladyatör sayınızı artırmak istiyorsanız da savaşlardan veya görevlerden sonra edindiğiniz Ahşap-Gümüş vb. heykeller ile artırabilirsiniz.
Gladyatörünüzü aldıktan sonra tabi ki onun üzerinde bir kaç oynama yapabiliyoruz. ”Boya Tüccarı”na giderek kahramanımızın görünümünü istediğimiz şekilde renklendirebiliyoruz. İsmini ve ten rengini istediğiniz gibi özelleştirebiliyorsunuz. Ödül sandıklarından kazandığınız renkler ile de gladyatörlerinizi renklendirmeniz mümkün. Renk yelpazesi gerçekten çok geniş.
Gladyatör, Köy ve Ekipman Geliştirme
Savaş haritasında ilerledikçe, kazandığınız her arena savaşından sonra sizleri sandıklar bekliyor. Sandıkların içerisinden altın, oyun parası ve gladyatör ekipmanları çıkabiliyor. Aynı zamanda köyünüzü geliştirmek için lazım olan odun, taş ve demirler de mevcut.
Her savaştan sonra arenaya sürdüğünüz her gladyatör seviyesini yükseltiyor ya da seviye puanı kazanıyor. Seviyeleri arttıkça güç statları artıyor ve çok daha kuvvetli savaşçılar haline geliyorlar. Ödül sandıkları da gladyatör gelişimi için biçilmiş kaftan. İçerisinden şansınıza göre ekipmanlar çıkıyor ve aynı şekilde şansınıza göre seviyeleri yüksek olabiliyor.
Köyünüzdeki düzeni oluşturmanız ve geliştirmeniz de önemli. Arenadaki savaşlardan canları az olarak çıkan gladyatörler olabiliyor. Revire götürerek canlarını tam seviyeye ve diğer savaş için hazır hale getirebilirsiniz. Altın ve silah depolarınızı seviye atlatarak daha fazla altın ve silah bulundurabilirsiniz.
”Tüccar”a giderek arenalardan kazandığınız bronz, gümüş ve altın jetonları bozdurarak köyünüzde ihtiyaç duyduğunuz objeler ile takas edebilirsiniz. Unutmayın aynı Clash of Clans’ta olduğu gibi gelişme süreleri var fakat o oyundaki kadar yüksek değil.
Oyunu deneyimlemek isterseniz Google Play Store veya Apple App Store’dan ya da aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.