Gods of Olympus, tanrılarla sohbet edeceğiniz ve iş birliği kurabileceğiniz bir oyun. Özellikle mitoloji hayranı, dahası Yunan mitolojisi hayranıysanız oyunu hemen yazının altındaki linklerden indirin. Bir strateji oyunu olarak çok başarılı ve ilgi çekici özellikleri var.

Ben yıllardan beridir mitoloji okurum hatta annem ben küçükken, işe gitmeden önce bir mitolojik tanrı ismi söyler ve bunu akşam ben gelene kadar araştır derdi. Akşamları gelirdi ve karşısına geçip o tanrıyı ona anlatırdım. Hem okuma hem de mitoloji gibi harika iki hobi bıraktı.

Gods of Olympus: Tanrılar da Fanilere İhtiyaç Duyar

Gods of Olympus oyunu Zeus’un bizden yardım etmesi ile başlıyor. Zeus, Ares’in yıkım getirdiği yerlerde bizden yardım istiyor. Gücünün Ares’in ordularına yetmediğini ve bir çok bölgede tek başına mücadele edemediğini söylüyor.

Zeus ise bu konuda çok mantıklı bir plan kuruyor ve bizi görevlendiriyor. Zeus, Ares ile uğraşırken, Ares’in kendi inini boş bırakmasından yararlanıp onun bölgesini Zeus’un istediği gibi talan ediyoruz.

Bu vesile ile Ares yıkımlarına son verip inine geri dönmek zorunda kalıyor. Tabi ki bir savaş tanrısı olan Ares’in karnında kurt olduğu için geliyor bu kez bizim daha yeni kurduğumuz köyümüze saldırıya geçiyor. Zeus ise bu saldırıyı görüp ona yardım ettiğimiz için bizi Ares’in gazabından koruyor.

Oyun hikaye yönüyle beni benden aldı. Sadece bir köy kurup savaş dese bir strateji oyunu olduğu için gıkımı çıkartmaz, oynardım. Zeus ile olan konuşmalar, Ares’in savaş naraları ile oyun ilk intiba olarak beni kaptı.

Pantheon’da Tanrılar ile İş Birliğine Devam

Zeus’a yardım etmiş olmamız diğer tüm tanrıların sevgisini kazanmamızı sağlıyor. Eski tanrıların ve kralların tapınakları olan Pantheon’larda yaşayan Yunan tanrıları ile iletişime geçiyoruz. Zeus zaten kankamız olmuş, aynı şekilde Pantheon’dan seçeceğimiz bir tanrı ile daha iletişim kurabiliyor, onu savaşlarımızda ön cephelere gönderebiliyoruz.

Ben Zeus’un kızı, bilgelik ve strateji tanrıçası olan Athena’yı aldım. Bu ikinci tanrıyı da seçtikten sonra artık oyun size dur diyor ve sadece para karşılığı başka tanrılar alabiliyorsunuz.

Aldığınız tanrıların da seviyeleri var. Bu seviyeleri arttırarak onları çok daha güçlü hale getirebiliyorsunuz. Veyahut para biriktirip öncelikle tüm tanrıları cephenize çekebilirsiniz, orası size kalmış.

Olimpos Tanrıları Stratejiyi Sever

Gods of Olympus’un bir strateji oyunu olduğunu söylemiştim. Clash of Clans ya da Boom Beach gibi oyunlar oynadıysanız ve sevdiyseniz bu oyunu oynamaktan da çok zevk alırsınız.

Mobil strateji oyunlarında genellikle bir köy ve köyünüze kuracağınız bir yerleşke veya bir ordu ile çevrimiçi olarak savaşırsınız. Gods of Olympus’ta da aynı şekilde. Elinizde bir köy var ve bu köyü aldığınız tanrılar ve kurduğunuz minik ordular ile savunuyorsunuz. Ya da birliklerinizle başka köylerin üzerine çullanıyorsunuz.

Küçük iki güzel detay daha var;

  • Oyun diğer strateji oyunları gibi yerleşkedeki birimleri yükseltirken ya da tanrı seviyesi yükseltme sırasında hiç bir süre istemiyor. Tıkla, yükselt özelliği çok tatlı.
  • Oyun içerisinde baykuş bir rehberimiz var. Oyuna başlarken ve devam eden süreçte size yardım ediyor. Baykuş olmasına da şaşırmadım çünkü, baykuş Yunan mitolojisinde bilgelik simgesi olarak kullanılır.

Gods of Olympus

‎Gods of Olympus
‎Gods of Olympus
Developer: Aegis Interactive
Price: Free+
Gods of Olympus
Gods of Olympus
Price: Free

PAYLAŞ
Rocker ailenin Rocker çocuğu, Marvel taraftarı, futbolsever fakat çapraz bağları kopuk.